BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP etrafında büyük ittifak!

CHP'den AK Parti'ye karşı Köşk atağı. Baykal'ın geçtiğimiz hafta Ankara'daki sürpriz buluşması bunun işareti sayıldı.

Abone ol

Deniz Baykal, eski başbakan yardımcılarından Hüsamettin Özkan'la Ankara'da Hilton'un karşısında bir yemek yedi. İşte bu buluşma kulislerde olarak anıldı.

Sabah yazarı Mahmut Övür bu sürpriz buluşmanın ayrıntılarını yazdı. Yaklaşan Köşk seçimlerinde AK Parti adayına karşı CHP etrafında ittifak kurmak. Hatta bu birlikteliği referandumda göstermeyi hedefliyorlar. Detayları yazardan dinliyoruz:

(...) Ama bu kez işin içinde "CHP etrafında büyük ittifak" denilen önemli bir çaba var. Bunun ilk adımı da solu toparlamak.
Bu noktada "Hangi sol?" denilebilir ama hedef belli, şu sıralarda en çok sözü edilen Mustafa Sarıgül ve TDH...
İşte Deniz Baykal, Hüsamettin Özkan yemeğini siyaset açısından önemli kılan da bu...
Çünkü Özkan'ın hem Baykal'la hem de Mustafa Sarıgül'le sıcak ilişkisi var. İkilinin Ankara yemeği bu açıdan siyaset kulislerinde çalkantı yarattı. Denilen şu, Özkan Baykal'la Sarıgül'ü bir araya getirmek istiyor.
İlk bakışta mümkün görünmeyebilir ama buna çaba harcandığı çok açık. Çünkü hem CHP içinde, hem de Sarıgül'ün yakın çevresinde bu konu konuşulmaya başlandı. Hatta Sarıgül'ün partisini bir türlü kuramamasının da bir nedeni bu gösteriliyor.
Tabii bu siyasi organizasyonun tek hedefi Sarıgül değil. İşin içinde DP de var, Abdüllatif Şener'in Türkiye Partisi de, Masum Türker'in DSP'si de var.
Yani CHP'nin altında TDH, DSP, DP ve Türkiye Partisi'nden oluşan bir blok hedefleniyor.
Bu siyasi blokun bugünlerde yeniden gündeme gelmesinin nedeni ise anayasa paketinin referanduma sunulması.
Referandum bu blokun ilk siyasi deneyimi olacak.