BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Hakimden Haberal'a tahliye istemi

İkinci Ergenekon davasında sürpriz gelişme. Hakim Köksal Şengün, Haberal ile birlikte 20 sanığın tahliyesini istedi.

Abone ol

İkinci ''Ergenekon'' davasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın rapor ve belgelerinin incelenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verirken mahkeme başkanı Haberal için tahliye istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme heyetince alınan ara kararlar, üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.

Mahkeme heyeti, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki kurulu sistem dikkate alınarak, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede sorgu ve savunmasının video konferans sistemiyle alınmasının güvenli bir şekilde ve teknik olarak mümkün olup olmayacağı konusunda görüş sorulması için Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

HABERAL'IN RAPORLARI İSTENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın rapor ve belgelerinin İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilerek, ''hayati tehlikesi bulunup bulunmadığı'' konusunda rapor alınmasını kararlaştırdı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Nisan Pazartesi günü saat 09.00'a erteledi.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN SÜRPRİZ TAHLİYE İSTEMİ

Bu arada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin tahliye edilmesi yönünde oy kullandığı görüldü.

İlk kez Haberal'ın tahliyesini talep eden Başkan Şengün, buna gerekçe olarak da ''İsnat edilen suçların vasıf ve mahiyetlerini, dosyada mevcut delil durumunu, savunmasındaki açıklamalarını, suç vasıflarının değişme ihtimalini, sosyal ve mesleki konumunu, bu aşamadan sonra kaçma, saklanma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmamasını, tutuklanmadan beklenen gayenin sağlanmış olmasını, yaşını ve gerekirse hakkında adli kontrol uygulamasının da düşünülebileceğini'' gösterdi.