BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan hangi lafın altında kaldı?

AK Parti ve CHP arasındaki Van polemiği kızıştı. AK Parti'li Suat Kılıç'ın ayıptır sözlerine Yılmaz Ateş karşılık verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Erdoğan'ın Van'da Baykal'a yönelik saldırı sonrası “Defterleri açarım.” sözünü hatırlatan CHP'li Yılmaz Ateş "Biz de dedik ki, “Açmazsan namertsin.” Bu lafın da altında kaldılar." diye konuştu.

Ateş, Van’daki olayları kimin yaptığını belgelediklerini belirterek, “Ayıbı kimin işlediği ortada. Hüseyin Çelik, kamaraların karşısına çıkamaz oldu” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın, “CHP’nin Van olaylardan partimizi sorumlu tutması tek kelimeyle, ayıptır” sözlerine aynı sertlikte yanıt verdi.

İnternet Haber’in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “Sayın Başbakan da gerekli incelemeyi yapıp sorumlular hakkında işlem yapacağına, döndü bizi suçladı. Dedi ki, defterleri açarım. Biz de dedik ki, açmazsan namertsin” diye konuştu.

Ateş, Van Savcılığı’nın, Van Emniyeti’nden olayla ilgili belge, bilgi ve sanık beklediğini, aksi halde soruşturma açacağını belirterek, Genel Başkan Deniz Baykal’ın, 23 Nisan’ın alternatifi olarak görmedikleri Kutlu Doğum Haftası’nın İstanbul etkinliklerine katılacağını açıkladı.

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in, İnternet Haber’in sorularına verdiği yanıtları:

İNTERNET HABER – AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “CHP’nin Van olaylarından, partimizi sorumlu tutması, tek kelimeyle ayıptır” dedi. Ne diyorsunuz?
ATEŞ - Ayıbı kimin işlediği ortada... Genel Başkan Yardımcıları dedi ki, “Sayın Baykal ispatlamazsa müsterih ilan edeceğim.” AKP’lilerin olayların için olduklarını hem fotoğraflarıyla hem görüntüleriyle ortaya koyduk. Hüseyin Çelik diyordu ki, “Bir tek AKP’li bulunursa gereğini yaparız.” Şimdi bırakın gereğini yapmayı, kameraların karşısına çıkamaz oldu. Sayın Başbakan da gerekli incelemeyi yapıp sorumlular hakkında işlem yapacağına, döndü bizi suçladı. Dedi ki, “Defterleri açarım.” Biz de dedik ki, “Açmazsan namertsin.” Bu lafın da altında kaldılar. Şimdi utanç bunun neresinde? Kimin utanç bir iş yaptığını, kimin bu demokrasiye tuzak kurduğunu ve iyot gibi ortaya çıktığını kanıtlarla ortaya koyduk.

İNTERNET HABER– Savcılık, Van Emniyeti’ni bir yazıyla uyarmış. Bilgi verir misiniz?
ATEŞ – Bu olay Cuma günü oldu. Sayın Erdoğan’a bu tür benzer olaylar yapıldığı zaman polisin nasıl gerildiğini, çocukları nasıl tartakladıklarını, hemen yakalayıp Savcılığa teslim ettiklerini belgeleriyle gösterdik. Ama ana muhalefet liderine yapılan bu taşlı, yumurtalı, domatesli saldırı akabinde hiç kimse tutuklanmıyor, Savcılığa bile haber verilmiyor. Cuma günü oluyor, Savcılığa Cumartesi bildirilmiyor, Pazar bildirilmiyor. Pazartesi günü bir ön yazıdan oluşan bir sayfalık bir yazı Savcılığa gidiyor. Ve orada diyorlar ki, “Eklerinde işte gazete haberleri var, kupürler var, basın açıklaması var, DVD’ler var.” Onlar da arkasına eklenmiyor. Sadece bir sayfadan oluşan bir yazı gönderiliyor. Bunun üzerine Savcılık, “Bunu, bugüne kadar bize niye bildirmediniz” diye bir yazı yazıyor. “Eğer bu belgeleri, bilgileri, sanıkları bize bildirmezseniz hakkınızda işlem yaparım” tehdidiyle şimdi Van Emniyeti’nden belge, doküman, DVD ve sanık bekliyor.

İNTERNET HABER – Genel Başkan Deniz Baykal’ın, bu yılki Kutlu Doğum Haftası’na katılacağına ilişkin haber yer basında yer aldı…
ATEŞ – Doğrudur. Merkez Yönetim Kurulu’nda konuştuk. Sayın Baykal, Diyanet İşleri Başkanımızın daveti üzerine, Brüksel’deki programından sonra İstanbul’daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılacaklar.

İNTERNET HABER – Haftanın, 23 Nisan’a karşı yapıldığı düşüncesinden dolayı, Sayın Baykal’ın katılacak olması, parti tabanında rahatsızlık yaratır mı?
ATEŞ – Hayır, rahatsızlık söz konusu değil. Hepimiz Müslüman’ız, hepimiz Kuran’ı Kerim’e inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer de hem dinimize, hem kutsal kitabımıza son derece saygı duydukları için, onları kutsal gördükleri için bugüne kadar da siyasette hiç kullanmadılar. 23 Nisan’ı da kutluyoruz, Kutlu Doğum Haftası’nı da… İkisi birbirlerinin alternatifi değildir.