BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,84
ALTIN 2.433,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İtfaiye sınavına Gökçek engeli!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, itfaiye eri olmak isteyen 7 bin 500 kişinin girdiği sınavı iptal ettiklerini açıkladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye kadrosunu güçlendirmek için yaptığı sınav, Belediye Başkanı Melih Gökçek'in isteği ile iptal edildi.

320 kişilik kadro için 1 Nisan'da yapılan sınava, Türkiye'nin değişik bölgelerinden 7 bin 500 kişi girdi. Aralarında mimar, mühendis, şehir plancısı ve sosyal çalışmacıların da bulunduğu adayların unvanı, sınavı kazanmaları durumunda "itfaiye eri" olacaktı. Ancak Gökçek'in sınavı belli olmayan bir nedenden dolayı iptal etmesi sınava girenleri üzdü.

Belediye, eleme yaparak 900 kişinin ikinci bir sınava girmesi için 6 bin 100 kişiyi sınavdan men etti. Ardından Gökçek, yapılan başvuruların hükümsüz olduğuna kanaat getirerek sınavın iptal edildiğini Genel Sekreter Altan Raşit Civan'a, ardından İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz'a bildirdi. Ankara Belediyesi tarafından 320 memur alımı için yeni bir sınav yapılıp yapılmayacağı ise henüz netleşmedi.