BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan muhalefete ağır suçlama

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, hükümetin PKK ile anlaştığını iddia eden muhalefeti eleştirdi.

Abone ol

Arınç, "Bu alçakça bir iftiradır. AK Parti'nin ne hükümeti ne de milletvekilleri hiçbir terör örgütü ve mensubuyla oturup konuşacak ve pazarlık edecek değildir." dedi.

Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği'nin davetlisi olarak Kırşehir'e gelen Arınç, ilk olarak bir yerel televizyona canlı yayın konuğu olarak katıldı. Arınç, daha sonra Şahmeran Çay Bahçesi'nde yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Arınç, 'Ülkemizin Kalkınmasında Demokrasinin Yeri' konulu konferansta, Ahiliğin merkezi olan Kırşehirlilerden referandumda 'evet' oyu istedi. Arınç daha sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, hükümetin terör örgütü PKK ile anlaşma sağladığı iddialarına sert tepki gösterdi.

Arınç, bu konuda şunları söyledi: "Sözde üst düzey PKK yöneticisi Kandil Dağı'nda güya bir şeyler söyleyerek, 'biz devletle anlaştık' demiş. Devletle anlaştık deyince hükümetle anlaştığa çevirip, 'gördünüz mü, hükümet PKK ile anlaştı' diyorlar. Bu alçakça bir iftiradır. AK Parti'nin ne hükümeti ne de milletvekilleri hiçbir terör örgütü ve mensubuyla oturup konuşacak ve pazarlık edecek değildir. Bunu başka yerlerde arasınlar. Bu iftiraları ortaya atanlar milletin kafasını bulandırmak istiyorlar. Biz terörle en ciddi mücadeleyi veriyoruz. Benim kanımdan benim canımdan, kıblesi, peygamberi bir hükümetin başındakine veya bakanına inanmıyorlar. Allah'tan korkun e mi."

Yapılacak anayasa değişikliği paketinde değişecek maddeleri bir bir sıralayan Arınç, fişlemenin biteceğini söyledi. Bakan Arınç, "Evlerimizde duvarları muhafaza ederiz. Kimse özel hayatımızı görmesin diye. Ama şimdi Türkiye'de ne oluyor, filan kişi şöyle yaptı böyle yaptı diye kayıt altına alınıyor. Fişleyenlerin Allah belasını versin. Kim evinde hangi televizyonu izliyor? Savcının başı açık mı, kapalı mı? Git bak bakalım şu polis memuru hangi gazeteyi okuyor? Ondan sonra bir bakıyorsunuz bir sürü fişleme. Ne oldu bu fiiler, bunları öğrendin de ne oldu? Olmaz, onlara göre plan yapacağız diyorlar, bunlardan kurtulmanın yolunu arayacağız. Ne var Allah aşkına, bunların nesinden kurtulacaksın sen. Bir insanın rızası olmadan özel hayatının araştırılması ve kişisel bilgilerin alınması ahlaksızlıktır. Ama ben ne yapacağım. Şu an ki anayasaya hüküm koyarak, fişlenmeyi ortadan kaldıracağım." ifadelerini kullandı.

Kendi hedeflerinin aslında anayasayı tamamen değiştirerek, sivil anayasa yapmak olduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni bir sivil anayasa yapacaktık. Fakat buna karşı çıktılar. AK Parti'yi kapatmaya bile kalkıştılar. Darbeyi şikâyet edenler, darbe anayasasına evet dememek için köşe bucak kaçıyorlar. Utanmadan, sıkılmadan, bu süreci baltalamak için bazı fotoğraflarla evet diyenleri kötülemeye çalışıyorlar. Ama yılmayacağız. 12 Eylül'de ikinci bayramı yapacağız."