BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazan'da yürek burkan dram!

15 gündür geceyi evlerinin bahçesinde geçiriyor

Abone ol
Ramazan ayına büyük bir talihsizlikle giren Doğan ailesi iftar ve sahur yemeklerini devin bahçesinde hazırlayıp yer sofrasında yiyorlar, yetkililerden evlerinin tamir edilmesi için yardım istiyorlar.

Uşak merkez Elmalıdere Mahallesi Çetiner Sokak 23 numarada oğlu Erdal Doğan (36), gelini Hülya Doğan (27), dokuz yaşındaki torunu Mutlu Can Doğan ve yedi yaşındaki torunu Ramazan Doğan ile birlikte yaşayan Şengül Doğan'a (70) ait evin çatısının bir bölümü 15 gün önce çöktü. Büyük bir gürültüyle çöken çatı aileyi zor durumda bıraktı. Evde kimsenin olmadığı saatte meydana gelen olayın ardından eşyalarının bir kısmını enkazdan kurtaran aile evin bahçesinde yaşamaya başladı.

Anne Şengül Doğan ekonomik durumları iyi olmadığı için evin çatısını kendi imkanlarıyla onarmayı başaramadıklarını belirtirken Ramazan ayında evin bahçesine kurdukları iftar ve sahur sofrasında oruçlarını tuttuklarını söyledi.

Geceyi evin bahçesine kurdukları yatakta geçirdiğini söyleyen Şengül Doğan yetkililerden evin çatısını onarmak için yardım beklediklerini belirtirken; ''Evin çatısını onarmak için ekonomik gücümüz yok. Bazı hayırseverler çatıyı onarmamız için bazı inşaat malzemelerini temin etti. Ancak evin tamiratı için bu malzemeler yetmiyor. Komşularımızdan topladığımız paralarla çatıyı yapmaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Geceyi 15 gündür dışarıda geçiriyoruz. Yetkililerden evimizin çatısını onarmamız için bize destek çıkmalarını istiyoruz. Ramazan ayında bizi bu dertten kurtarsınlar'' dedi.