BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık'ta yangınlı gece

Enerji nakil hattı kablolarının birbiriyle temas etmesi sonucunda ormanlık alan dışında bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı.

Abone ol

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde şiddetli poyrazın estiği dün gece ve gündüz ilçe çöplüğünde çıkan yangıların ardından, hava karardıktan sonra çıkan iki ayrı noktadaki yangın ise itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere hareketli saatler yaşattı.

Dün sabah saatlerinde çıkan ilçe çöplüğündeki yangının makilik alana sıçramasına ramak kala önlenmesinin ardından, hava karadıktan sonra da Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Ayvalık Beach Otel yakınlarındaki şiddetli poyraz nedeniyle enerji nakil hattı kablolarının birbiriyle temas etmesi sonucunda ormanlık alan dışında bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı.

Yangını gözetleme kulesinde çalışan görevlilerin fark ederek, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiyeye haber vermesi sonucunda kısa zamanda müdahale edilmesi nedeniyle kontrol altına alınan yangının orman faciasına dönüşmeden söndürülmesi yöre halkını rahatlattığı belirtildi.

Yangında müdahalelere rağmen 10 adet kızılçam ağacı ile otluk alanın zarar gördüğü öğrenildi. Öte yandan, Sefa mevkiinde bulunan Kaymakamlık lojmanının hemen ardındaki ormanlık alanında elektrik nakil tellerinde çıkan kıvılcım nedeniyle ağaçlık alanda çıkan yangına zamanında müdahale edilerek yangının büyümesi önlendi. Yangında birkaç çam ağacı ile küçük bir otluk alanın zarar gördüğü öğrenildi.

ENERJİ NAKİL HATLARININ YERİN ALTINDAN GEÇMESİNİ İSTİYORLAR

Her iki yangının ardından bazı vatandaşların, “Şiddetli rüzgârlarda, elektrik nakil hatlarındaki teller birbirine temas edince ortaya çıkan kıvılcımlar özellikle her tarafı kızılçamların bulunduğu ormanlık alanları tehdit ediyor. Artık demode olmuş olan direkleri ile enerji naklinin, yerin altından geçirilmesinin vakti geldi geçiyor bile. Tedaş ve yetkililerin bir an önce enerji nakil hatlarını yerin altından geçirerek, olası orman yangınları riskinden ilçe sakinlerini kurtarmaları gerekiyor” şeklinde konuşmaları da dikkat çekti.