BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Pakistan'da tren gönderiyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pakistan'a gönderilecek yardımlarla ilgili bir açıklamada bulundu.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pakistan'a gönderilecek yardımları taşımak için oluşturulan 'iyilik treninin' önümüzdeki hafta yola çıkmasının planlandığını belirtti.

Yıldırım, TCDD, Kardemir ve Voestalpine ortaklığında kurulan Çankırı Makas Fabrikası'nın temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Pakistan'daki selin ardından gönderilecek yardımlara ilişkin sorusu üzerine Yıldırım, dost ve kardeş ülke Pakistan'ın önemli bir sel felaketiyle mücadele ettiğini anımsattı. Ülkede büyük can ve mal kaybı olduğunu ifade eden Yıldırım, çok sayıda insanın evsiz kaldığını, bazılarının ise zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Türkiye ile Pakistan'ın her zaman zor şartlarda birbirine destek olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, bu dar günde Pakistan'ın unutulmayarak ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıldığını ifade etti. Devletin kurumlarından medya gruplarına, vatandaşlara kadar kampanyaya katılımın çok yoğun olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Bu yardım kampanyasının yüklerini dost, kardeş Pakistan'a 'iyilik treni' adını verdiğimiz bu yeni tren ile taşıma işini TCDD olarak biz üstlendik. Bu konuda yapılacak her türlü yardımları trenimiz bila bedel taşıyacaktır'' dedi.

Yıldırım, ramazanda tüm vatandaşları Pakistan'daki insanların çığlıklarına, akan gözyaşlarına cevap vermeye davet etti. ''Gün dayanışma günüdür, gün yardımlaşma günüdür, gün ihtiyaç sahiplerine, darda, zorda olanlara destek günüdür'' diyen Binali Yıldırım, bir soru üzerine de iyilik treninin yükler hazır olduktan sonra önümüzdeki hafta başında yola çıkmasının planlandığını da kaydetti.