BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokak hayvanlarına yaşam kapları

İzmir'de Bayraklı Belediyesi sokak hayvanlarına kucak açtı.

Abone ol

40 dereceyi bulan sıcaklıkta sokaklarda yemek ve su bulmakta zorlanan hayvanlar için ilçenin 30 noktasına yaşam kapları bırakıldı.

Su kapları, kedi ve köpekler başta olmak üzere sokak hayvanlarının beslenmesi ve su ihtiyaçlarını giderecek. Bayraklı'nın çeşitli bölgelerinde yerleştirilen kaplar, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gün aşırı olarak kontrol edilecek ve yemek ile suları yenilenecek.

Proje ile sıcaklardan bunalan ve yemek bulmakta zorlanan hayvanların hırçınlaşarak saldırgan hale gelmesinin önüne geçiliyor. Görevliler ve hayvanseverler tarafından seçilen noktalara alışan hayvanlara buralarda yaşam alanları oluşturuluyor. Ağaç altı ve duvar kenarı gibi yerlere konulan yaşam kapları sayesinde kedi ve köpekler çöp bidonları etrafından arındırılmış olurken sokak hayvanları bu proje sayesinde hayat bulacak.

"İnsanların sıcaktan dolayı sıkıntı yaşadığı bu aylarda hayvanları da düşünmek zorundayız" diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşlardan yaşam kaplarını korumalarını istedi. Hayvanların gün aşırı su ve yemek ihtiyaçlarını tazeleyeceklerini ifade eden Karabağ, "Bu konuda hayvanseverlerin bize destek olmalarını da talep ediyoruz" dedi.