BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Moskova'da Bayrak Günü olaylı geçti

Rusya'da kutlanan Bayrak Günü yine olaylı geçti. Polis göstericilere izin vermeyince olay çıktı.

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da 'Öteki Rusya' hareketi liderlerinden Boris Nemtsov ve taraftarlarının gösterisine polis müdahale etti. Yeni Arbat'ta toplanan 100 kişilik bir grubun dev Rusya bayrağı ile gerçekleştirmeye çalıştığı protesto eylemine polis izin vermedi. Modern Rusya'da 22 Ağustos 'Bayrak Günü' olarak kutlanıyor.

AP'ye açıklamada bulunan Nemtsov dev Rusya bayrağı ile gerçekleştirdikleri gösteriye müdahalenin, Rusya Başbakanı Vladimir Putin yönetiminin anlayışını gösterdiğini iddia etti. Gösteride muhalif liderlerden Vladimir Milov ve Lev Ponomaryov gibi isimler de yer aldı.

Muhalif gruplar her ayın 31'inde Triumfalnaya Meydanı'nda gösteri yapma girişimlerine devam ediyor. Anayasa'nın 31. maddesinde yer alan toplanma ve gösteri yapma özgürlüğüne atfen yapılan gösterilere polis müdahale ediyor.

Rusya muhalif grupları ve insan hakları örgütleri 31 Ağustos'ta Triumfalnaya Meydanı'nda gösteri için Moskova şehir yönetimine başvuru yaptılar. Yönetim daha önceki başvurularda meydanın altına otopark yapıldığı gerekçesi ile gösterilere izin vermemişti.