BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Topçu'dan Bahçeli'ye veryansın

BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu referandumda Hayır oyu çağrısı yapan MHP liderine sert çıktı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Eylül referandumunda "hayır" oyu vereceğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibine sert çıktı. Topçu, "12 Eylül'de işkence gören ülkücüler adına seni ve yanındakilerini Allah'a havale ediyorum" dedi.

Topçu, Ankara İl Başkanlığı'nın Altınpark Anfa salonunda düzenlediği '24 saat kesintisiz demokrasi için evet' toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Topçu, MHP'nin referandumda CHP'nin yanında olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"12 Eylül'de işkence gören ülkücüler adına seni ve yanındakilerini Allah'a havale ediyorum. BBP sabah kalktığı zaman bir rüzgar görüp rüzgar neredeyse orada yatan bir parti değildir. Biz referandumda evet oyunu verirken partimiz adına, BBP'nin şehit lideri sayın Yazıcıoğlu adına, maddeleri titizlikle uygulayarak aldık."

YAKAMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN!

Topçu, 12 Eylül referandum paketinin içinde bulunan maddelerde BBP'nin bir çok maddeye katkısı olduğunu anlatarak, paketin içinde eksikte olsa bağımsız yargı ve 24 saat kesintisiz demokrasi için evet oyu kullanacaklarını söyledi. "Bu pakete evet demekle iktidar ortağı için yapmadık, milletin yanında olmak için yaptık" diyen Topçu, CHP'nin derdinin iki madde olduğunu ifade etti.

Topçu, MHP'ye çağrıda bulunarak, geçmişte beraber ekmek yediklerini BBP ile uğraşmaktan vazgeçmeleri gerektiğini belirterek "Allah'tan korkun çekin yakamızdan elinizi" dedi.