BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İP'lilerden Silivri'ye destek yürüyüşü

Eskişehir'de başını İşçi Partisi'nin çektiği bir grup Silivri'ye destek için hayır yürüyüşü düzenledi.

Abone ol

Eskişehir'de başını İşçi Partisi'nin çektiği ve DSP'nin de destek verdiği bir grup 'Silivridekilere Özgürlük ve Anayasa Değişikliğine Hayır' yürüyüşü yaptı.

'Referanduma hayır' cephesinde bulunan İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti (DSP), Tuncay Özkan'a yakınlığıyla bilinen Yeni Parti, Eğitim İş Sendikası, Memleket Sevdalıları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyeleri, terör örgütü suçlamasıyla cezaevinde bulunanlar için bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe ayrıca, emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun başkanlığını yaptığı Hak ve Eşitlikler Partisi (HEPAR) de destek verdi.

Adalar Migros önünde toplanan grup 'çeteler Meclis'te yurtseverler hapiste', 'hayır çıkacak AKP yıkılacak' ve 'yurtseverler çıkacak hesap soracak' şeklinde sloganlar eşliğinde ve ellerinde Ergenekon davası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunanların fotoğrafları ve anayasa değişikliğine hayır pankartlarıyla Hamamyolu'na geldiler. Burada, grup adına bir konuşma yapan İşçi Partisi Eskişehir İl Başkanı Ali Baş, yurtsever aydınların Silivri'de haksız yere tutuklu bulunduğunu iddia etti. Grup, otobüslerle Silivri'ye gitmek için konuşmanın ardından dağıldı.