BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den Erdoğan'a düello teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nde konuştu Erdoğan'ı bölücülük yapmakla suçladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı ‘bölücülük’ yapmakla suçlayarak, “Bölüyorlar her şeyi yapıyorlar. Bölmek için eline pargel cetvel almış insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21. yüzyılda Türkiye’yi yönetiyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı meydan okudu düelloya davet etti.

İstanbul’dan karayolu ile Kırklareli’ne gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TEM otoyulu Babaeski gişelerinde partililer tarafından karşılandı. Seçim otobüsünün ön camından halkı selamlayarak kente giren Kılıçdaroğlu, partisine mensup Kırklareli Belediyesi tarafından yaptırılan parkın açılışını yaptı. Daha sonra Dingiloğlu Meydanı’na gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu burada yaklaşık 7 bin kişiye seslendi. Beraberinde gelenlerin halka tanıtılması sırasında en büyük ilgiyi Genel Sekreter Önder Sav gördü.

‘NE EZİLEN NE EZEN, İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine gösterilen yoğun ilgi üzerine, ‘Ben de aranızda insan Kemal olarak’ buluyorum diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Recep Bey’in ezberini bozduk inşallah seçimlerde düzenini de bozacağız. İnsanlıktan anlıyorsa Recep Bey, insanları hor görmekten vazgeçsin. Çiftçiye ne diyordu, ‘al ananı git’ diyordu. Sonra ne diyordu ‘efendim daha ağırını söyleyeceğim ama terbiyem müsaade etmiyor. Sevsinler senin terbiyeni, terbiyen buysa. Kırklareli’den Trakya'ya söylüyorum. 12 Eylül'de sandığa gidip anamızı babamızı kardeşimizi, komşumuzu alacağız, Recep Bey'e hak ettiği cevabı vereceğiz. Onlar ülkenin rantını paylaşıp besleniyorlar. Sorunlar sizde, rant onlarda. Sorunlar sizde, onlar köşeyi döndü. Buna izin vermeyeceğiz. Biz efsane liderimiz Ecevit’in dediği gibi ‘ne ezilen, ne ezen, insanca hakça bir düzen’ istiyoruz.”

‘ELBETTE HESAP VERECEK’

Mitinge katılanların ‘AKP halka hesap verecek’ diye slogan atması üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Elbette hesap verecek, hesabını soracağız. Kul hakkı, yetim hakkı yemek ayıp değil mi? Kimse sana bir şey demiyecek, kalkacak sonra milletin önünde efeleneceksin. Yedirmezler Recep Bey. dokunulmazlığı kaldıracağız, sen de hesap vereceksin. Benim ağrıma giden, ‘söz dokunulmazlığı kaldıracağız’ diyor, meydanda söz veriyor. AKP 8 senedir iktidarda niye kaldırmıyorsun? Yiğit olan adam sözünde durur, adam gibi adamsan dokunulmazlığı anayasaya koy. Biz de, ‘Recep Bey yiğit adam verdiği sözün arkasında durdu’ deyip alkışlayalım. Yiğit adam demiyorum, adam gibi adam demiyoruz. ‘Sözünün arkasında durmayan adam’ diyoruz.”

Miting alanından yükselen, ‘Kalpazan Recep’ sloganı üzerine ise CHP Genel Başkanı şöyle dedi:

“Şimdi Anayasa değişikliği gelecek 12 Eylül’de. Maddelerden birisi de ekonomik ve sosyal konsey, bunun yasası var. Buna göre başkan üç ayda bir toplanması lazım. Ama üç ay geçti, 6 ay geçti, 1 yıl, 2 yıl geçti, 3 yıla yaklaştı. Ekonomik sosyal konsey toplanmadı. Anayasaya koyup sonra mı toplayacaksın. Anayasa mı engel toplanmaya. Yasayı uygulamayan adam Anayasayı mı uygular. Bunların gerçek yüzü bu, milleti kandıracaklar. Kafanın değişmesi lazım, önce yasa değil kafa değişmesi lazım. Halk için çalış, halk için üret halk için çabala.”

ERDOĞAN'A DÜELLO ÇAĞRISI

Miting alanda toplananlara, “Size soruyorum, cep telefonlarınız dinleniyor diye bir hisse kapılıyor munuz” diye soran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı istediği televizyon kanalında düelloya davet etti. İstediği gazetecilerle ekranda Erdoğan ile istediği TV kanalında karşılaşmaya hazır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, yüreğin yetiyorsa çık karşıma diye seslendi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YARGI
ELEŞTİRİSİ

[PAGE]

‘YARGI SIYASALLAŞACAK

Yargının siyasallaşmaması gerektiğini, bunun geçmişte örnekleri olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs’ta Menderes ve arkadaşlarının, 1972 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asıldığını kaydederek, “1980’de 16 yaşında çocuğun yaşını büyütüp idam ettiler. Siyasi mahkemelerden topluma hayır gelmez. O gün için birileri alkışlar, sonra haksızlıkları görürüz. Onun için yargı siyasallaşmanın izin vermememiz lazım. Hakim koltuğunda otururken, arkasında Adalet mülkün temelidir yazar, oradaki mülk Recep Beyin mülkü değil, oradaki mülk devlet demektir. adalet devlet demektir. Siz adaleti siyasallaştırsanız, devletin tuzu kokar tuz kokarsa olmaz” diye konuştu.

‘SABAHIN 5'İNDE ALIP GÖTÜRÜRLER’

Başbakan Erdoğan’ı “bölücülük’ yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Zaten bölüyorlar, her şeyi yapıyorlar. Bölmek için eline pargel cetvel almış insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21 yüzyılda Türkiye’yi yönetiyor. Onun için diyoruz yargıyı siyasallaştırmayın, bu Anayasa topluma hayır getirmez. Toplumu böler, adalet duygusunu zedeler. Bu Anayasa kabul edilirse, bir gün bakarsınız sabahın 5'inde gelirler, evinizi basıp sizi alıp götürürler. Neye topluma baskı yapıyorlar. Kendi dedikleri olsun diye. 12 Eylül’de AKP anayasasına ‘hayır’ diyeceğiz. Bunlar ‘12 Eylül darbesinden hesap soracağız’ diyorlar. Adalet Bakanı ne söyledi, ‘Yok efendim ne hesabı. Aradan geçmiş 30 yıl, kimin hesabını kimden soracağız’ diyor. Recep Bey hesap sorma konusunda yürekli misin. Dolmabahçe’de 2.5 saat konuştun, ‘konuşmam mezara gider’ diyorsun. Ne konuştun, seninle niye mezara gidiyor. Biliyorsunuz sırların mezara gitmesi devlette olmaz. Devlette, saygın devlette devletin arşivine girer. Paşaya altına önce zırhlı araba, Sonra Bakanlar Kurulu kararı ile üstün hizmet madalyası verdin. Tam bir çıkar işbirliği. Bana muhtıra verdi deyip, sonra da erken seçime gidip mağduru oynadın. Onun için bunlar iki yüzlü, bunlara güvenmeyeceğiz .Bunların derdi halkın sorunları çözmek değil, derdi kul hakkı yemek.”

EMEKLİLERE SESLENDİ

Ülkede 9 milyon emeklinin zor durumda olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere şöyle seslendi:

“Emekli kardeşlerim hayatından memnun mu? Başbakan ‘herkes mutlu’ diyor. 9 milyon emekli var, eşleri ile 13- 14 milyon emekli. Hepsine sesleniyorum. Size artıştan pay vermeyen, yüzde 10 sosyal güvenlik destek payı kesen AKP'ye ders vermek zorundasınız. Birlik olmazsa, emekliler üç kuruş zamla koşa koşa gidip Başbakan'a çiçek verilirse, emeklinin durumu çok iyi demektir. Size şu sözü veriyorum, halkın iktidarında emekli birinci sınıf yurttaş olacak. Milli gelir artışından pay alacak. Yüzde 10 destek kesintisi kaldırılacak.”

‘DEVRİMCİLİK RUHUMUZDA VAR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin de 68 kuşağından geldiğini hatırlatarak, “Devrimcilik ruhumuzda var. Neden diyoruz, ‘düzeni değiştireceğiz’, neden diyoruz ‘haramilerin iktidarını al aşağı edeceğiz.’ Size inanıp güvenip söylüyoruz. Devrim halkın desteği ile halkın gücü ile olur. Ecevit’in Baykal’ın, İnönü’nün izindeyiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarında iş güvencesi olacağını da açıklayarak, “Size güvendiğim için özgürüm, özgürce açıklıyorum. Bu ülkenin üniversiteleri var. Konuşan üniversite var mı? Her türlü düşüncenin gireceği bir üniversite olacak. YÖK denen kabusa son vereceğiz” diyerek sözlerini tamamaladı.