BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Alperenler'den Ayasofya atağı

Alperen Ocakları Sümela'da ibadetin ardından Ayasofya'nın ibadete açılması için bir kampanya başlattı.

Abone ol

Alperen Ocakları, Trabzon Maçka'da bulunan Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ayin yapılmasının ardından Ayasofya'nın ibadete açılması için bir kampanya başlattı.

Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Elbistan Alperen Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Alagöz, yaptığı açıklamada, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nın 88 yıl aradan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izni ile ayin yapılmasına izin verildiğini, bunun, Türkiye için de olumlu bir adım olduğunu belirterek, "Fakat bakanlığımız aynı izni ve yakınlığı Müslümanlara da tanımalı ve Ayasofya inanç özgürlüğü kapsamında ibadete açılmalıdır. Hiç değilse 76 yıldır ibadete kapalı olan Ayasofya'da bir günlüğüne de olsa namaz kılınması veya bayram namazı kılınmasını istiyoruz. İstanbul Alperen Ocaklarının düzenlemiş olduğu "Sümela' da ayin varsa Ayasofya'da bayram namazı kılınsın" Mitingine bazı imkansızlıktan ötürü gidemiyoruz ama İstanbul'daki Alperen arkadaşlarımıza canı gönülden destek veriyoruz." dedi.

Alagöz, referandumda gençliğin provakasyonlara itildiğine dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Referandumda gençliğin oyu yabana atılamayacak kadar büyüktür. Gençliğe çağrımız, ne iktidarı ne de muhalefeti dinlemesinler. İşsizlikle boğuşan bir ülke olmamıza rağmen en pahalı iletişim aracı olan interneti kullanmaktayız. İnternette değişiklik yapılacak olan maddelerin hepsi vardır. Baksınlar işlerine yarıyorsa evet desinler. İktidar da muhalefet de bunu bir siyasi yarış olarak görmekte ve diğer seçimde rahatça kullanmayı amaçlamaktadır.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun dediği gibi 'Bu Anayasanın bazı maddeleri Meclis'te tam 16 kez değişti, kimsesinin sesi soluğu çıkmadı da 17.'si milletin önüne gidiyor diye birileri rahatsız olmaya başladı. Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Biz Elbistan Alperenleri olarak Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu gibi doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Referandumda ise oyumuzun rengi milletin rengidir. Milletimiz ne derse biz onu yaparız. Çünkü biz Liderimiz Yazıcıoğlu gibi "sadece milletimize hizmet ederiz." sözüyle hareket ediyoruz. Eminiz, milletimiz en doğru kararı sandıkta verecektir."