BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kan davasını Başkan sonlandırdı

Şaban, Sayıner ile Kul aileleri arasında 7 yıldır süregelen kan davasını Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç sonlandırdı.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesine bağlı 4 bin 556 haneli Yukarıçökek köyünden Balıkesir'in Edremit ilçesine yerleşen Şaban, Sayıner ile Kul aileleri arasında 7 yıldır süregelen kan davasını Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç sonlandırdı.

Yıllar önce Edremit'e yerleşen ve aralarında yaklaşık 7 yıl önce taraflardan bir kişinin ölümüyle neticelenen olaydan sonra kan davası başlayan 2 ay önce de ilçenin Soğuktulumba mevkiinde bir kişinin yaralanması olayı, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ı harekete geçirdi. Kavgaların kan davasından dolayı yaşandığını öğrenen başkan Tuncay Kılıç, aralarında akrabaları da bulunan kan davalı Şamil Şaban ve Cafer Sayıner ile karşı gruptaki Kadir Kul ve ailelerini makam odasına çağırdı.

Başkan Kılıç, ailelere barış ve kardeşlik çağrısında bulundu. Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın nazik ziyaretini kırmayan kan davalı aileler, birbirleriyle barışmaya ve artık kan dökmeye son vermeye karar verdi. Son yaşanan yaralanma olayının adli makamlara sevk edildiğini öğrenen başkan Tuncay Kılıç, tarafların şikayetlerini geri almalarını istedi ve adli makamlara verilecek dilekçeyi kendisi yazdı. Dilekçeyi imzalayan şikayetçi olan kan davalılar, birbirleriyle tokalaştı ve artık kardeşlik
içinde yaşayacaklarını söyledi.
Daha sonra getirilen Kur'an-ı Kerim, makam odasının kapısında tutuldu ve tüm kan davalı ailelerin mensupları besmele çekerek Kur'an-ı Kerim'in altından geçti.