BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokakların şampiyonu çocuklar

Uşaklı çocuklar, sokak ligi futbolunda Türkiye şampiyonu oldu...

Abone ol

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda turnuva birincisi olan Sokak Ligi Takımı sporcularını ödüllendirdi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ödül törenine Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Sokak Ligi İl Koordinatörü Hamza Kıyar, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Seval Öner ve Sokak Ligi Takımı sporcuları katıldı. Törende konuşan Uşak Valisi Özdemir Çakacak başarılı sporcuların Uşak’ın adını en iyi şekilde Türkiye’ye duyurduğunu belirterek, öğrencilerin bu başarısından gurur duyduğunu söyledi.

 
Sokak Ligi Turnuvasında Uşak’ı temsil eden sporcuları tebrik eden Vali Çakacak, “Sporcularımız ilimizi Nevşehir ilinde yapılan Sokak Ligi Türkiye Şampiyonası’nda 17 takım arasında en iyi şekilde temsil ederek turnuva birincisi oldular. Bende kendilerini bu başarılarından dolayı birer çeyrek altın ve eşofman ile ödüllendirmek istedim. 2007 yılında İçişleri Bakanlığı ve Sosyal Sorumluluk Derneği arasında imzalanan protokol ile, İller İdaresi Genel Müdürlüğünce yürütülen Çocuk Dostu Şehir Projesi kapsamına alınan Sokak Ligi Projesine İlimiz de dahil edilmiştir. 2007 ve 2008 yıllarında da Sokak Ligi Futbol Takımımız Türkiye genelinde dereceye girerek başarı göstermiştir. Sokak Ligi projesinin amacı Ülke çapında bir spor projesine dahil olma olanağı bulunmayan, spora erişimi kısıtlı olan, çocuk ve gençlerimize futbol oynatmayı araç olarak kullanarak, topluma faydalı vatanını milletini seven birer genç olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır. Futbolcu yetiştirmek amaçlanmamakta ancak yetenekli gençler desteklenmektedir.” dedi.
 
Öğrencilerin asli görevinin başında eğitimlerinin geldiğine de dikkat çeken Vali Çakacak, “İnanıyorum sporda gösterdikleri başarıyı eğitimlerinde de gösteriyorlardır. Öğrencilerimizden derslerini ihmal etmeden daha büyük başarılar elde etmelerini de beklediğimi ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizin bu başarıları elde etmesinde kendilerine destek olanları kutlar başarılarının devamını dilerim” dedi.