BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Elçibey'in ölümünün 10. yıldönümü

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey, ölümünün 10.yıl dönümününde mezarı başında anıldı...

Abone ol

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey, ölümünün 10.yıl dönümününde ''Fahri Hıyaban''da bulunan anıt mezarının başında anıldı.

Anma kapsamında, dün, Musavvat Partisi'nde de bir tören düzenlendi. Törene, Mussavat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber, Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Başkanı Ali Kerimli, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Azerbaycanlı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mussavat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Hacılı, Elçibey'i son asrın en büyük siyasi lideri olduğunu belirterek, çağdaş Azerbaycan devletinin kurulmasının Elçibey ve Milli Azatlık Hareketinin sayesinde gerçekleştiği ifade etti.

Musavvat Partisi Genel Başkanı İsa Kamber yaptığı konuşmada, Elçibey'in Azerbaycan tarihinde önemli bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Azerbaycan Halk Cephesi Başkanı Ali Kerimli ise yaptığı konuşmada, Elçibey'in büyük bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, ''Elçibey'in sağlığında kıymetini bilmeyen insanlar, şimdi kıymetini daha iyi anlamaktadır'' dedi.

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Keleki köyünde 1938 yılında dünyaya geldi. Elçibey, siyasi hayatına 1989 yılında Azerbaycan Halk Cephesi'nin başına geçerek başladı. Azerbaycan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ayaz Muttalibov'un ardında yapılan seçimlerde Azerbaycan'ın ikinci cumhurbaşkanı oldu.

Elçibey, 2000 yılında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetmişti.