BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit törenindeki eyleme tepki

Şehit Jandarma Emrah Yalım'ın cenaze törenindeki provokatif eylemler tepkiye yol açtı...

Abone ol

Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit düşen Jandarma Emrah Yalım'ın cenaze törenindeki provokatif eylemlere tepki gösterdi.

Merkez Sabancı Camii'nde merasim sırasında Serkan Turaç adlı kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çelengini parçalamasına karşı çıkan Kunt, olayı çirkin bir hareket olarak değerlendirdi. Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini ve binlerce şehit verdiğini hatırlatan Kunt, meseleyi başbakana mal etmenin yanlış olduğunu vurguladı.

Kunt,"Tabii şehit bizim şehidimiz. Herkesin başı sağ olsun. Acımız büyüktür. Ama bu tür davranışları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Zaten şehit ailesi de bu eylemden rahatsız oldu ve oradakileri sakin olmaya davet etti. Biz şehit cenaze törenlerinde slogan atılmasını, alkışlanmasını doğru bulmuyoruz. İnançlarımıza göre şehitler dua ve tekbirlerle uğurlanır." dedi. Son zamanlarda şehit sayısının arttığına işaret eden Kunt, vatandaşın daha hassas halle geldiğini sözlerine ekledi.