BIST 10.341
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,05
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Ferhat Sarıkaya itirafı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Şemdinli iddianamesi sonrası meslekten atılan Ferhat Sarıkaya'ya sahip çıkmış.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HSYK kararıyla görevine son verilen eski cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya'ya Meclis'te iş teklif ettiğini ama Sarıkaya'nın reddettiğini söyledi.

Arınç, Kırşehir Ahi İşadamları Derneğinin (KAHİAD) düzenlediği “Demokrasi Ülkemizi Kalkındırır” konulu konferansta Anayasa değişikliğinde, YAŞ kararıyla görevden alınan askeri personelin hakkını aramasına da imkan verileceğini söyledi. Arınç, “Millet bilmezmiş gibi 'hayırda hayır vardır, siz hayır deyin'. Bu çok kolay bir şey ama çok da basit, ucuz bir şey veya 'kahverengi, kahvenin rengi, kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Siz de kahverengiye mühür basın, hatırımızı kırmayın'.Bunlarla 'evet' veya 'hayır' halk oylamasını yaparsanız, vallahi millet size bir yerinden güler arkadaşlar. Yapmayın, bu kadar basit bir şey değil” dedi.

SARIKAYA'YA HAKSIZLIK YAPILDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevine son verilen cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya'ya haksızlık yapıldığını savunan Arınç, 12 Eylüldeki halk oylamasında bu sorunun da ortadan kalkacağını, HSYK kararlarına da yargı yolu açılacağını söyledi.

MECLİS'TE İŞ TEKLİF ETTİM

Ferhat Sarıkaya'ya sahip çıktığını belirten Arınç, şunları kaydetti:
Hiç kimse ona iş vermeyi, hiç kimse onunla ilgilenmeyi, cesaret verici bulmadı. Çünkü o her şeyden mahrum bir hale gelmişti. Haber gönderdim, kendisini şu ana kadar hiç görmedim, yeminle söylüyorum. Ama yaptığı iş onurlu bir işti, ona karşı meslekten atılması da çok kötü bir cezaydı, maalesef zulümdü. Dedim ki 'ben Meclis Başkanıyım, gelsin ona Mecliste iş vereceğim. Hukuk müşaviri yapacağım' dedim. Büyüklük buradadır, haber gönderdi bana 'çok teşekkür ediyorum, hiç böyle bir şey düşünmüyorum. 'Ben konuşmayacağım. Evet böyle bir zulüm ve haksızlık yapıldı, ben kaderime razıyım' dedi. Başkası olsa balıklama atlardı, koşar gelirdi ama bu asil insan, mesleğinden atıldı. Başka Ferhat Sarıkaya'lar da mesleğinden atılmasın, onlara zulmedilmesin diye çalışıyorum, HSYK bunun yolunu kesmek isterse, bunun yargı yolu açık diyorum.”

ANKARA'DA HUKUK DANIŞMANLIĞI YAPIYOR

Sarıkaya'nın HSYK'dan ayrıldıktan sonra yurt dışına gittiği konuşulmuş, ancak 2010 yılı başında Ankara'da ortaya çıkmıştı. Sarıkaya, "Geçim derdindeyim. Hep Ankara’daydım, yurtdışına hiç çıkmadım” demişti.