BIST 9.965
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.427,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa ile Bitlis kardeş oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile Bitlis Belediye Başkanı Alaydın, kardeşlik protokolünü törenle imzaladı.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Heykel'deki tarihi Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen kardeşlik protokolü törenine, Başkan Altepe ile Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın imza koydu.

Törene, Bursa Vali yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri, Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Genel Başkanı Zeki Peker, Bitlis Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri ile Bitlisliler Derneği başkan ve yardımcıları ile Bitlisli sanatçılar da katıldı.

Bursa ve Bitlis'te yapılan çalışmaların aktarıldığı görüşmede Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'da olduğu gibi Türkiye'nin tüm bölgelerindeki illerle de kardeşliğe önem verdiklerini belirtti.

'DOĞU İLE BATI ARASINDA KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUZ'

Anadolu ile ilgili projelerin hayata geçirilmesinin önemine değinen Başkan Altepe, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında köprü olmak istiyoruz. Bitlis ile kardeşlik konusunda meclis kararları daha önce alınmıştı" dedi.

Başkan Altepe, Bitlis'in Anadolu'nun en büyük tarihi merkezlerinden biri olduğuna değinerek, "Tarihte Osmanlı'nın sancak bölgesi olan Bitlis, çok göç veren bir kent. Bugün Bursa'da Bitlis'in merkezinin bugünkü nufüsuna yakını kadar Bitlisli vatandaşımız yaşıyor. Doğunun tarihiyle kültürel zenginliklerinin geliştirilmesi ve Bitlis'i eski medeniyet kenti haline geri getirmeyi hedefliyoruz. Bitlis'in de daha sağlıklı, yaşanabilir ve çağdaş bir kent olmasını istiyoruz. Projelerle ilgili olarak birbirimize
destek olacağız" diye konuştu.

'BURSA İLE BENZERLİĞİMİZ ÇOK'

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kendilerine gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ederek, "Bitlis bölgesinde Bursa ile çok önemli benzerlikler bulunuyor. Çalışmalarını çok başarılı bulduğumuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin özellikle tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili projeleri hakkında tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Büyükşehir'in tecrübelerini Bitlis'e de taşımak istiyoruz. Batı ile doğunun kaynaşması apayrı bir önem taşıyor. Bugün attığımız kardeşlik imzalarıyla bu noktada somut adımlar atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bursa ile Bitlis'in kardeşliğini resmiyetle taçlandıran imzaları atan Başkan Altepe ile Başkan Alaydın, daha sonra birbirilerine Bursa ve Bitlis'e özgü hediyeler takdim ettiler.