BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Şehit babaları TSK'ya öfkeli!

Genelkurmay’ın Heron açıklaması çocukları Hantepe’de şehit düşen babaları öfkelendirdi.

Abone ol

Genelkurmay’ın Heron açıklaması çocukları Hantepe’de şehit düşen babaları öfkelendirdi: Görüntülerde ne sis ne de toz bulutu var. 400-500 metre yakındaki tabur neden yardıma gitmedi.

Star gazetesinin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı’nın 19 - 20 Temmuz gecesi Hantepe’de baskınında 7 askerin şehit edilmesiyle ilgili yaptığı Heron açıklaması şehit yakınlarını kızdırdı. Hantepe’de oğlu Ayhan Say’ı şehit veren baba Hasan Say ile şehit Hakan Yurtkun’un babası Zafer Yutkun “Heron görüntülerinde ne sis ne toz bulutu var. Genelkurmay bizimle dalga geçiyor” diye tepki gösterdiler.

AİLELERİN CEVAPSIZ KALAN SORULARI

Genelkurmay’dan bir ay sonra gelen “görüntülerin saldırından sonra çekildiği” ve “Zap Vadisi’ndeki yoğun sis ve toz bulutu nedeniyle helikopterlerin gidemediği” açıklaması Hantepe’de oğlu Ayhan Say’ı şehit veren baba Hasan Say’ı kızdırdı. Heron görüntülerinin saldırıdan sonra çekildiği ifadesi hariç diğer tüm açıklamaları gerçek dışı bulduğunu söyleyen Say,  şunları kaydetti:

GÖRÜNTÜLER BAHAR HAVASI GİBİ

“Helikoplerlerin yükselişi sınırlı mı? Çatışma alanına 7 dakikada varmasın da 15 dakikada varsın. Dağın o yanında sis varsa öteki yanında yoktur. Teröristler helikopterin sesini duysa korkardı. Onu da geçtim, saldırıya uğrayan birliğin 500-600 metre gerisindeki tabur niye müdahale etmiyor? Üstelik Heronların görüntüleri bahar havası gibi... Açıklamada Heronlar olayı geç fark etti kısmı inandırıcı, geri kalanı hiç inandırıcı değil. Genelkurmay bu açıklama ile bizimle dalga geçiyor.”

NE TOZ BULUTU NE DE SİS GÖRÜNMÜYOR

Şehit Hakan Yutkun’un babası Zafer Yutkun da açıklama ile Genelkurmay’ın kendileriyle adeta alay ettiğini belirterek şöyle dedi: “Heron görüntülerinde havanın nasıl olduğu belli. Heron’dan sonra yapılacak ilk iş bölgeye helikopter göndermekti. Toz bulutu diyorlar, toz bulutu görünmüyor görüntülerde. Açıklama hiç inandırıcı değil... Halkla, milletle dalga geçen bir açıklama.. Sorumlular hakkında dava açacağım.”