BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Said-i Nursi'yi çekmek çok zor!

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hayatını anlatan 'Hür Adam' filmimin çekimleri Isparta'da devam ediyor.

Abone ol

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hayatını anlatan 'Hür Adam' filmimin çekimleri Isparta'da devam ediyor. Çekimleri Isparta'da yapılan ve 10 gün sonra bitmesi beklenen 'Hür Adam' adlı filmde büyük İslam alimi Said-i Nursi'yi oynayan Mürşid Ağa Bağ sıcaklardan oldukça dertli.

Yönetmenliğini 'Minyeli Abdullah' filmini çeken Mehmet Tanrısever yapıyor.

AŞIRI BUNALDIK

Senaryosu Mehmet Tanrısever, Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin'e ait olan, Said-i Nursî'nin hayatını ele alan filmde Bağ 18 kilo verdiğini söyledi.

Konservatuar mezunu ve bugüne kadar 24 ayrı dizi ve filmde rol alan genç oyuncu çekimlerde zorlandığını belirtti. Ortalama sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken Bağ, çalışma koşulları hakkında "İmkansızlık içerisinde çok zorlanarak yaptığımız bir film. Bugüne kadar hiçbir çekimde bu kadar zorlanmadım. Aşırı sıcaklardan bunaldık" diye konuştu. Başarılı oyuncu 40 dereceyi bulan sıcaklarda durulmayacak bir odanın içersinde çekim yaptıklarını anlatarak, "Üzerimde kışlık kıyafetler ve battaniyelerle kış sahnesi çekiyoruz. Bu zorluk içersinde işimizi yapmaya çalıştık. Ancak film buna değecek" dedi.

Bugün