BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Numan Kurtulmuş'a ikinci iftar şoku!

İstanbul'da yaşanan olaylı iftar yemeğinin ardından Saadet Partisi Numan Kurtulmuş'a ikinci darbe Bursa'dan geldi.

Abone ol

İstanbul'da yaşanan olaylı iftar yemeğinin ardından Saadet Partisi Numan Kurtulmuş'a ikinci darbe Bursa'dan geldi. Bursa'da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, burada bir grup partili tarafından protesto edildi.

Polisin müdahale ettiği protestocu grup, polis otobüslerine bindirerek, uzaklaştırdı. Kurtulmuş, protesto ile ilgili “Konuşma yaptığım sırada neler olduğunu göremedim, bilmiyorum. Bilseydim yorum yapardım” dedi.

Sukaypark’ta düzenlenen iftar yemeğine katılan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iftar yemeğinin ardından bir konuşma yaptı. Kurtulmuş, Türkiye’de fikirlerini en net ortaya koyan partinin Saadet Partisi olduğunu söyledi. Anayasa değişikliğine ilişkin ilk öneriyi partisinin getirdiğini belirten Kurtulmuş, “Ancak bizim önerimiz, Anayasanın bütün maddelerinin yeniden gözden geçirilerek hazırlanmasıydı. Katılımcı bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu sürekli dile getiriyoruz. 12 Eylül’de şimdilik evet oyu kullanacağız. Bütün eksikliklere rağmen yine de evet diyeceğiz. Ancak 13 Eylül sabahı yeni bir anayasanın nasıl yapılması gerektiğini bütün Türkiye’ye anlatacağız. Bu millet kendi anayasasını, kendisi yapacak. ‘Ey millet! Gelin kendi anayasanızı kendiniz yapın. Bu ülkenin tapusunu kendizin üzerine geçirin’ diyeceğiz” diye konuştu.

Kürsüden partililere seslenen Kurtulmuş’un konuşmasının sonlarında partili olduğu öğrenilen bir kişi ‘Mücahit Erbakan’ sloganı atmaya başladı. Bunun üzerine polis ve partililer tarafından yaka paça dışarı çıkartılan SP’li, polis minibüsüne bindirilerek uzaklaştırıldı. Bu sırada Sukaypark’ın dışında bekleyen yaklaşık 40 kişilik grupta ‘Mücahit Erbakan’ sloganları atarak, içeri girmek istediler. Yoğun güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri buna izin vermezken, grubu bir bölümünü polis otobüsüne bindirerek, diğer bölümünü ise ekiplerin nezaretinde bölgeden uzaklaştırdı.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, protestolar ile ilgili gazetecilerin sorduğu soruya ise “Konuşma yaptığım sırada neler olduğunu göremedim, bilmiyorum. Bilseydim yorum yapardım” dedi.

Kurtulmuş, grubun dağılmasının ardından Sukaypark’tan ayrılarak, İstanbul’a hareket etti.