BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SP'nin Bursa iftarı da karıştı

İstanbul'un ardından Bursa'da da SP iftar yemeğinde Erbakan yanlıları Numan Kurtulmuş'u protesto ederek, eylem yaptı.

Abone ol

Partisinin İstanbul'da düzenlediği iftar yemeğinde protesto edilen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Numan Kurtulmuş Bursa'daki iftar yemeğinde "Başbakan Numan" tezahüratları ile karşılandı. Ancak Kurtulmuş, konuşmasının sonunda Necmettin Erbakan yanlısı bir grup tarafından protesto edildi.

Sukaypark'ta partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partililer tarafından alkış ve tezahüratlar ile karşılandı. İftar yemeğinin ardından kürsüye çıkan Kurtulmuş, referandum süreci ile bilgi verdi. Bu süreçte en net fikri Saadet Partisi'nin ortaya koyduğunu savunan Kurtulmuş, "Bu süre içerisinde her konuda fikirlerimizi en net şekilde ortaya koyuyor, bunları sadece sözle de ifade etmiyoruz, yazılı dokümanlar haline getiriyoruz” dedi.

AK Parti ve CHP liderlerini eleştiren Numan Kurtulmuş, “Miting meydanlarında biri birine “Bey” diyor, diğeri “Memur Kemal” diyor, çıkın millete niçin ‘evet’ niçin ‘hayır’ diyeceksiniz onu anlatın” dedi. Kurtulmuş, “Biz, bizim teklifmerimize 20 yıl geride olmasına rağmen demokrasinin önünü bir adım daha açacağı için bu Anayasa’ya evet diyeceğiz” diye konuştu.

KONUŞMASININ SONUNDA PROTESTO EDİLDİ

Genel Başkan Numan Kurtulmuş, konuşmasının sonuna doğru 15 kişilik bir grup tarafından "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla protesto edildi. Grup, Sukaypark'ın dışında bağırırken, içeriye giren 1 kişi ise hemen gözaltına alındı.

Olaylara Çevik Kuvvet polisleri anında müdahale etti. Protestocu grup minibüslere bindirilerek ifadeleri alınmak üzere Merinos Polis Merkezi'ne götürüldü.