BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkentte tatsız tuzsuz maç

Spor Toto Süper Ligi'nin 2. haftasında Gençlerbirliği ile Gaziantepspor 0-0 berabere kaldı.

Abone ol

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, oynanan kötü futboldan dolayı taraftarlardan özür dileyerek, "Oyunu ön plana aktarmada başarısız olduk. İstediğimizi sahaya yansıtamadık. Seyircilere kötü bir maç seyrettirdik. Onlardan özür diliyoruz. İlerleyen haftalarda daha iyi oynamak istiyoruz. Defansif anlamda olumluyduk, ama bu skora yansımıyor. Gol atmamız gerek. Gol atamayınca da puanları alamıyoruz. Aldığımız 1 puandan memnun değiliz'' diye konuştu.

Doll, kendi sahalarında ofansif yaratıcılıkta bulunamadıklarını belirterek, "Topu ayağımızda tutamıyoruz. 5 tane kornerimiz yok. Rakip yarı alanda faul alamıyoruz. Futbolcularım daha özverili olmalı. Sonuçta böyle kötü bir futbol ortaya çıkıyor" dedi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise maçta üstün olan tarafın Gaziantepspor olduğunu ifade ederek, "İkinci yarı çok net 2 pozisyonumuz var. Orta saha oyuncuları daha fazla ofansa dönük oynamalı. İkinci bölgeden hızlı hücuma çıkamadık. Zaman içerisinde bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. 3 puan için gelmiştik. Ancak güçlü bir takımdan alınan 1 puan önemli. Her şeye rağmen kazanmayı hak eden taraf bizdik. Önümüzdeki haftalarda sistemde değişiklik yapıp gol bölgelerinde daha etkili olmaya çalışabiliri" dedi.

Kafkas, Süper Lig'de kısır geçen maçlarla ilgili bir soruya, Dünya futbolundaki son gelişmelerin neticesinde Türkiye'de de maçlarda az gol atıldığını söyledi. Kafkas, sıcak havaların etkisiyle ilgili olarak ise, "Sıcaklıklar futbolcuların sağlığını da olumsuz etkiliyor. Ama para-rant her şeyin önünde. Türkiye'de en ucuz şey insan hayatı. Umarım bu sıcakta futbolcularımızın sağlığı ile ilgili bir acı yaşamayız" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği'nin çalışkan orta saha oyuncusu Cem Can, kötü bir maç izlettirdikleri için taraftarlarından özür dileyerek, ofansif anlamda etkili olamadıkları için maçı kazanamadıklarını söyledi.

Gaziantepspor'un Brezilyalı oyuncusu Jorginho ise, takım olarak iyi yolda olduklarını, tek eksiklerinin ise gol olduğunu kaydetti.