BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,40
HABER /  POLİTİKA

Arınç CHP'lileri kızdırdı

Sırrı Sakık'ın "Baykal bizden 20 militan istedi" sözleri gündeme bomba gibi düştü. Bülent Arınç iddiayı yorumladı.

Abone ol

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç BDP'li Sırrı Sakık'ın iddialarına CHP'li Mustafa Özyürek'in cevap vermesine tepki gösterdi.

Arınç iddianın muhatabının Baykal olduğunu dile getirdi.. Arınç 1991'de SHP'nin yaptığı ittifakı hatırlatarak 99'da olmaması için neden olamayacağını söyledi. Arınç konuyla ilgili şunları söyledi:

Özyürek değil Baykal

"1999 seçimlerinde CHP barajın altıneda kalmıştı. Sayın Mustafa Özyürek'in de CHP'de hiçbir görevi yoktu. Dünde grup başkan vekili olmadığına göre böyle bir açıklama ona düşmez. Sayın Baykal da o sırada kuliste oturup çay içiyordu. CHP bunu cevaplandırmak isteseydi sayın Baykal genel kurul salonuna girer ve sayın Sakık'ın sözlerine karşı birinci ağızdan bir cevap verirdi.

Daha sonra kulisten ayrılırken bir şeyler söylediğini öğrendim. Ama sayın Sakık'a cevap vermek sayın Baykal'a düşerdi.

Olmaması için sebep yok

1999 seçimlerinde olduğu söyleniyor. Bildiğiniz gibi 1991 seçimlerinde de Halkın Emek Partisi milletvekilleri Sosyal Demokrat Halkçı Parti içerisinden seçilerek gelmişti. Kürsüde Leyla Zana'yla Hatip Dicle'yle yaşanan Kürtçe yemin krizi SHP milletvekilleri olarak o kişiler tarafından meydana getirilmişti. 1991'de böyle bir ittifak yapıldıysa 99'da böyle bir ittifak yapılmaması için hiçbir sebep yok.

Baykal'ın bunu çok açık yüreklilikle cevaplaması lazım. Barajın altında kalmayı garanti gören bir partinin ittifak arayışı içinde olmasını tabi karşılamak gerekir. Sayın Sakık bunu açıklamışsa bu siyaset gündemimizde en önemli konulardan birisi olmuştur. "