BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bahçelievler'de bayanlara altın bilezik

“Altın Bilezik” Projesi sertifika töreni Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne Salonu’nda gerçekleşti.

Abone ol

Bahçelievler’de yaşayan işsiz bayanların kuyumculuk ve takı tasarımı alanında mesleki beceri kazanmasını ve istihdam edilmesini amaçlayan “Altın Bilezik” Projesi sertifika töreni Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne Salonu’nda gerçekleşti.

 

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çıkrıkçı ve Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner’in de hazır bulunduğu sertifika töreni öncesinde, kursiyer bayanların kurs süresince yaptığı takı tasarımları sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuldu.

 


Bahçelievler Belediyesi’nin 2005 yılında ilkini gerçekleştirdiği Avrupa Birliği destekli istihdam projelerine ilave olarak gerçekleştirilen Altın Bilezik Projesi, Bahçelievler Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kuyumcukent işbirliğiyle gerçekleştirildi.

 

Bir yıl süren proje kapsamında Bahçelievler’de ikamet eden asgari lise mezunu ve işsiz bayanlara “Kuyumculuk” ve “Takı Tasarımı” mesleki eğitimleri verildi. Bayanların aynı zamanda girişimci olarak da iş yaşamında yer almalarını sağlamak amacıyla mesleki eğitimlerin ardından “Girişimcilik Eğitimleri” gerçekleştirildi.

 

Üç dönem halinde gerçekleştirilen Kuyumculuk ve Takı Tasarımı eğitimlerini 109 bayan başarı ile tamamlarken, girişimcilik eğitimlerinden de 34 kişi mezun oldu. Bahçelievler Belediyesi Kariyer Merkezi, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin istihdamına yönelik çalışmaları gerçekleştirerek kursiyerlerin %44’ü işe yerleştirdi.