BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Vural'dan, Habur ve BOP eleştirisi

MHP'li Oktay Vural, Habur görüntüleri ve BOP eşbaşkanlığı konularında çelişkili açıklamaları cep telefonundan dinletti...

Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA-
MHP Grup başkanvekili Oktay Vural, Habur olayları ile ilgili başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri ve bununla çelişen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın savunmasını, BOP ile ilgili AKP Milletvekilinin sözleri ve BOP eşbaşkanının Başbakan Erdoğan olduğuna ilişkin görüntüleri arka arkaya basın mensuplarına gösterdi ve ağır eleştirilerde bulundu.


"Dün Meclis Genel Kurulu'nda Habur rezaletinin, Habur çadır tiyatrounun aktörlerinin rezaletini izlediniz. Rezaletleri kapatmak için çuvalların bile yeterli gelmediğini gördük" diyen Vural Başbakanın 'güzel şeyler oluyor umut verici şeyler oluyor, Habur kapısında yaşanan olaylardan umutlanmamak mümkün mü?'  sözlerini içeren görüntüsünü cep telefonundan göstererek, şunları söyledi:

"19 Ekim'de bu sözleri söylüyor Başbakan. İçişleri Bakanı da yaşanan o rezaletle ilgili savunmasını, 'Başbakan konuşurken henüz o olaylar yoktu, o görüntüler yoktu' diyor. Olayları nereden izliyorsunuz? Basından mı yoksa olay yerinde mi? Olaylar oluyor, olaydan bir gün sonra başbakan bu sözleri söylüyor. O rezalet orada yaşanıyor. Ve bakan dün genel kurulda;  bu savunmayı yapıyor. Yani haberi yok, olan olaylardan. Başbakanın, bakanın haberi yok. Bu yalana kim inanır? TBMM Kürsüsünde millete bu yalanlar söyleniyor. Rezaletin kanıtı bu şekilde tutanaklara girmiştir. 'O görüntüler yoktu', diyor. Peki devlet yok muydu? Size bilgi gelmedi mi? Devlet yoktu orada. O yüzden böyle konuşuyorlar. 19 Ekim'de olan olayları, 20 Ekim'de yoktu diyecek kadar acz içindeler."

BOP EŞBAŞKANI ELEŞTİRİSİ

AKP Çorum milletvekili Ahmet Aydoğmuş'un AKP toplantısında söylediği, "Büyük Ortadoğu projesi, Yahudi menşeli, İsrail menşeili bir projedir. PKK da o projeye hizmet etmektedir" sözlerini de cep telefonundan basın mensuplarına dinleten Vural,  "Bunları diyen bir AKP milletvekilidir. Bu sözleri AKP toplantısında dile getiriyor. İşte bu belge de başbakanın Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olduğunu kanıtı ve belgesidir. Bu görevin kendisine İsrail ve ABD tarafından verildiğini başbakan itiraf ediyor. Utanç verici pis şeyler oluyar sayın başbakan ülkede. PKK hizmet etmekle kalmıyor, bugün o projenin eş başkanı recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.  

MÜŞAVİRLER TOPLANTISI

"Size bir ihbarda bulunmak istiyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti , bir parti devleti değildir. Ama hükümet bir BAAS yönetimine dönüştürmüştür. Bakanlıkları parti memuru olarak görmektedir" diyen Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, 1 mart 2010'da AKP Genel Merkezi'nde bakanlıklar basın müşavirleri toplantısı yapılacağı ve tüm basın müşavirlerin toplantıya katılması için yazdığı bir yazıyı da dağıttı.

Vural, "sen kimsin? Nasıl böyle bir yazı yazarsın. Bu devlet taiban cumhuriyetimi, bu ülkenin memurları AKP'nin memurları mı? Bunlar parti memuru değil, devlete ve millete hizmet ederler. Tek parti dönemi yarattılar. Valileri AKP'nin il başkanı gibi görüyorlar, bakanlıkların basın müşavirlerini de AKP'nin müşavirleri olarak görüyorlar" dedi.