BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan patronlara 'sustur' dedi!

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde bu kez köşe yazarları vardı. Erdoğan yazarları patronlarını şikayet etti. Patronlara 'sustur' dedi.

Abone ol

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bol mesajlı bir konuşma yaptı. Balyoz operasyonuna, yargıya, medya patronların ve muhalefete sert yüklendi.

Ama en ilginci medya patronlarına yaptığı uyarıydı. Konuşmasına "köşe yazarları her istediğini yazamaz." diye başladı ve  yapılan yorumları engellemenin gazete patronlarının görevi olduğunu söyledi. Sonra da medya patronlarına adeta emir verdi: "Maaşını ödediğin yazara hakim ol"

MAAŞINI VERDİĞİN YAZARA HAKİM OL

Medyanın tahriklerine gelmeyeceğiz. Cumhurbaşkanın başkanlığında üçlü zirve yaptık. Ona bile öyle çirkin yorumlar yapıyorlar. Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'la Genelkurmaybaşkanı ile görüşmesi garip bir şey mi?

Bunu yazan gazetecilerin patronlarına sesleniyorum. "Ne yapayım, köşeyazarı hakim olamıyorum" diyemezsin. Sorumlusu sensin. O gazetecinin maaşını sen veriyorsun. Bir taraftan maaşlar niye böyle diyeceksin, sonradan ekonomiyi çökertmek için uğraşacaksın. Bu ülkeyi germeye hakları yoktur. Bunlar edebe adaba uymaz. Herkes fikrini söylemekte serbesttir ama bu insanlara kalemleri teslim edenler kusura bakma sana burada yer yok demelidir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  yaptığı konuşmasına Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

''Söz konusu olan candır, canın bedeli yoktur'' diyen Erdoğan, sadece madencilik sektöründe değil, emeğin olduğu her yerde iş güvenliği ve sağlığına azami dikkat edilmesini istedi.

Erdoğan, önceki gün vefat eden Prof. Dr. İhsan Doğramacı ile Ankara'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Tekel işçisi Hamdullah Uysal'a rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

TEKEL İŞÇİLERİNİN SON GÜNLERİ

4/C kapsamında çalışmaya devam etmek isteyen işçiler için sözleşme imzalama süresinin salı akşamı dolacağını anımsatan Erdoğan, şu ana kadar üçbine yakın işçinin sözleşme imzaladığını, kalanların da bir an önce imza atmalarını ve kendilerine sunulan imkandan faydalanma çağrısında bulundu.

Erdoğan, millete hizmet yolculuğuna emin ve kararlı adımlarla devam ettiklerini belirterek, ''Zaman zaman zorlu, hassas süreçlerden geçiyoruz. Ama hiçbir zaman hedeflerimizi yitirmiyoruz, hiçbir zaman asli gündemimizi unutmuyoruz. Hiçbir zaman enerjimizi, azmimizi kaybetmiyoruz'' diye konuştu.

ERKEN SEÇİM LAFLARI FAYDASIZ

[PAGE]

2011 yılının ortalarında Türkiye'nin bir kez daha genel seçime gideceğini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Açıkçası daha bir buçuk yıl olmasına rağmen seçimin sıkça telaffuz ediliyor olmasını, sürekli gündeme getirilmeye çalışılmasını ülkem ve milletim adına son derece faydasız ve talihsiz görüyorum. Ancak muhalefet başta olmak üzere belli çevrelerin seçim tartışmaları üzerinden hükümeti yavaşlatmak, yıpratmak gibi bir gayretin, oyunun içinde olduğunu da çok net olarak görebiliyoruz. Yasama faaliyetlerine yönelik her türlü engellemeyi ve yavaşlatmayı yapan muhalefet, bu tür tartışmaların içine çekerek, hükümetin hızını kesmeye çalışıyor veya keseceğini zannediyor. Biz bugüne kadar bu oyunu bozduk, yine bu oyunu bozacağız, hep birlikte bozacağız. Bu senaryoları boşa çıkaracağız. AK Parti ile siyaset geriye dönülemez şekilde seviye kazanmıştır, kalite ve yüksek standarda kavuşmuştur.

TÜRKİYE ARTIK KRİZLER ÜLKESİ DEĞİL

Türkiye bizim iktidarımızla birlikte artık bir krizler ülkesi olarak anılmaktan kurtulmuştur. Türkiye, AK Parti iktidarıyla birlikte bir istikrarsızlık ülkesi, bir güvensizlik zemini olmaktan kurtulmuştur. Türkiye bizimle birlikte bir belirsizlikler ülkesi değil; hedefi belli, vizyonu belli, amacı, gayesi belli ülke konumuna yükselmiştir. 16 ayda bir hükümetlerin değiştiği, sürekli erken seçimlerin yaşandığı, erken seçimlerin ülkeye ağır bedeller ödettiği o günler artık geride kalmıştır.

Bugün içeriden ya da dışarıdan Türkiye'ye bakanlar burayı bir istikrar ülkesi olarak, planı, programı, gelecek vizyonu, hedefleri belli bir ülke olarak görmeye başlamışlardır. Bu ülkede artık akşamdan sabaha politikalar değişmiyor. Bu ülkede artık hedefler, planlar yap-boz tahtasındaki gibi sürekli değiştirilmiyor. Canı isteyenin seçim ilan ettiği, ülkenin başta ekonomik olmak üzere her türlü dengesinin askıya alındığı, popülizmin hoyratça ülke kaynaklarını çarçur ettiği dönemler artık tedavülden kalkmıştır.

AK Parti iktidarıyla birlikte siyasetin ana gayesi millete hizmet olmuştur. Biz önümüzdeki bir buçuk yılı seçim tartışmalarıyla, millete hiçbir faydası olmayan, milletin hiçbir sorununa çözüm getirmeyen tartışmalarla heba etmek istemiyoruz. Varsın muhalefet bunlarla çelik çomak oynar gibi oynayadursun. Biz işimize bakacağız.''

''BEN DEMEDİK, HER ZAMAN BİZ DEDİK''

Erdoğan, AK Parti olarak gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini, millete hizmet yolculuğunu yılmadan, usanmadan, yorulmadan sürdüreceklerini söyledi. Parti teşkilatına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, 7.5 yıldır ülkeye hizmet ettiklerini dile getirdi. Erdoğan, ''Milletin derdini kendi derdimiz bildik, yoksulun yoldaşı olduk, kimsesizlerin kardeşi olduk, garip gurebanın, boynu büküklerin, kendini ötelenmiş, itilmiş, ihmal edilmiş hissedenlerin sesi olduk, nefesi olduk. Kapısı hiç çalınmayanların evine biz misafir olduk. Hali hatırı sorulmayan nicelerine gönül evini açan biz olduk. Üşümüş elleri tuttuk, sızlayan yürekleri teselli ettik. İyi gününde olduğu gibi kötü gününde de her bir vatandaşın yanında kaymakamımızla, valimizle, muhtarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla biz olduk, olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Hakkari'de, Tekirdağ'da, Muğla'da, Samsun'da, Tunceli'de yaptıkları eserler olduğunu ifade ederek, ''Eserimizin olmadığı bir il bu ülkede gösterilemez'' diye konuştu.