BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nihat Hoca Peygamberi anlattı

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Mevlid Kandil'ini anlattı

Abone ol

Üsküdar Belediyesi tarafından mübarek Mevlid Kandili nedeniyle düzenlenen ''Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Peygamberi Yeniden Anlamak'' programı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konuk olduğu, Üsküdarlıların Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ni tıklım tıklım doldurduğu geceye Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker, Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri ve Üsküdar protokolünden çok sayıda davetli ile yaklaşık 1.000 kadar vatandaş katıldı.


Gecede ilk olarak Mustafa Efe tarafından okunan Kur'an Tilaveti yer aldı. Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, ''Peygamberi Yeniden Anlamak'' konulu hutbesinde Hz. Muhammed (SAV)'in hayatı, ona duyulan sevgi ve hasret ile kurtuluşa ulaşmak konusunu ele aldı. Doç. Dr. Hatipoğlu'nun duygu dolu anlatımı sırasında salondaki çok sayıda misafir gözyaşlarına hâkim olamadı.


Galata Mevlevi hanesi Sazendeleri'nin eşliğinde tasavvuf musikisi sanatçısı Emre Ermiş'in söylediği ilahi ve kasideler ile Semazenlerin gerçekleştirdiği Sema gösterisinin ardından Mevlid Kandili nedeniyle düzenlenen gece yapılan toplu dua ile son buldu.