BIST 10.427
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.476,37
HABER /  MEDYA

Gülen'i ziyaret eden bomba isim kim?

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir bugün köşesinde bomba bir kulis bilgisi aktardı.

Abone ol

17 Aralık günü Pensilvanya’da Fethullah Gülen’in batık bankacı Mustafa Süzer’i konuk ettiğini açıklayan Yükselir, Kentbank davasında Süzer'e desteği olmuşsa "Bu destek helal midir, haram mıdır?" diye sordu.

Cemaat tarafından sevilmeyen yazar olarak tarif edilen si yazarı , yine cemaati kızdıracak bir yazı yazdı. İşadamının Gülen ziyaretine değinen yazar, Süzer'in Kentbank Davası'yla ilgili Danıştay'ın verdiği o enteresan kararı gündeme getirdi.

CANLI YAYINA ÇIKMAYA HAZIR

17 Aralık operasyonunun yolsuzlukları bitirmek amaçlı olmadığını savunan Yükselir, Süzer'in Gülen ziyaretini örnek gösterdi. "Bilgi bana bizzat o gün orada olan ve Süzer'in ziyaretine tanıklık eden kişi tarafından aktarıldı" diyen yazar, yalanlanması halinde haber kaynağının canlı yayına çıkıp her şeyi belgesiyle anlatmaya hazır olduğunu yazdı.

Gülen'e sorular yönelten Yükselir, hem de ona yakın olduğunu düşündüğü siyasileri işaret ederek yazısını tamamladı:

KENTBANK DAVASINDA DANIŞTAY'IN VERDİĞİ KARAR

(...)Tabii kilometrelerce yolu tepmiş gelmiş onlarca insanla sohbet yapmayı iptal ettirecek kadar önemli olan bu misafirin kimliğini ister istemez hepimiz merak eder olduk. Öğrendik ki o misafir Mustafa Süzer'miş. Ben tam Süzer'in kim olduğuyla ilgili hafızamı zorlarken tesadüf bu ya yanıma arabasını da kullanan yardımcısı geldi! Biraz sohbet ettik. O sohbetten sonra iyice aydınlandım. Aklıma birden Süzer'in Kentbank Davası'yla ilgili Danıştay'ın verdiği o enteresan karar geldi. Şimdi sizin aracılığınızla Hocaefendi'ye ve ona gönül verenlere sormak istiyorum: 'Eğer Süzer'in batık bankası ile ilgili verilen kararda kendisinin Hizmet'le olan iyi ilişkileri belirleyici olmuşsa ve bu karar dolayısıyla Süzer'den hizmete yapılan bir destek olmuşsa... Bu destek helal midir, haram mıdır?'"
Tabii bu kaynağımın sorduğu bir soru.

Yarın ben bazı sorular soracağım. Hem Sayın Süzer'e, hem yakın dostları Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Sarıgül'e ve Sayın Hüsamettin Özkan'a ve tabii Sayın Fethullah Gülen'e... Bakalım kaynağımınki dahil sorduğumuz sorulara ne cevap verecekler?