BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cemaat-Hükümet savaşı 10 yıllıkmış!

Zaman Gazetesi Yazarı Abdülhamit Bilici, 2004'teki MGK'dan beri AK Parti'nin kendilerine savaş açtığını yazdı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Gazetesi Yazarı Abdülhamit Bilici, 2004'teki Milli Güvenlik Kurulu'ndan sonra Hizmet Hareketi'ne yönelik bilinçli bir karalama kampanyası başlatıldığını iddia etti. Bilici, masum insanların suçlu olarak fişlendiğini, cemaate yakın olanlara "terörist" diye bakıldığını savundu.

Zaman si Yazarı , çok sert ifadelerle hükümete yüklendi. Bilici, 2004'ten beri net bir savaş olduğunu itiraf etti. Bilici, AK Parti'nin kendilerine yönelik yargısız infazla mağduriyet oluşturmasına karşılık hiçbir kurum ve camianın soğukkanlılık gösteremeyeceğini dile getirdi.

"2 BİN KİŞİLİK FİŞLEME LİSTESİ SUNULDU"

Bilici, üst üste hukuki skandallar işlendiğini yazarak, fişlemeleri örneklendirdi. Abdülhamit Bilici'nin yazısından bir pasaj şöyle: Üstelik 12 Eylül referandumuyla anayasa suçu haline gelmesine rağmen kıdemli bürokratları “Moğolistan’a kurban gönderdi”, “Mehmet Altan’ın konferansına katıldı”, “Türkmenistan’daki Türk okulunun mezuniyet törenine gitti” diye fişlenmenin izahı yok.

Hüseyin Çelik’in “alçaklık” diyerek ve MİT’i adres göstererek varlığını kabul ettiği bu suçu işleyenlerle ilgili bir işlem yapılmaması hukukî bir skandal. Şimdi bir de iş dünyasından medyaya uzanan 2 bin kişilik bir fişleme listesinin Başbakan’a sunulduğundan söz ediliyor.

Bir gecede Emniyet ve Milli Eğitim’den TRT’ye birçok insanın yargısız infazla mağdur edilmesi, bu hazırlığın epey önceden başladığının göstergesi.

Madem empati yapacağız, o zaman 2004 MGK belgesini, lütfen bir de ‘Fethullah Gülen’ ibaresinin geçtiği yerlere Aleviler, Menzil, Ermeniler, İsmail Ağa, Alperenler, AK Partililer, Milli Görüş veya hangi gruba mensup iseniz onu koyarak okuyun. Bakalım, aynı soğukkanlılıkla yaklaşabiliyor muyuz?

Abdülhamit Bilici'nin ...