BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  DÜNYA

En anlamlı cevap 30 Mart akşamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnanıyorum ki bu son sürece vereceğimiz en anlamlı cevap 30 Mart akşamı olacaktır. Siyaseti ...

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnanıyorum ki bu son sürece vereceğimiz en anlamlı cevap 30 Mart akşamı olacaktır. Siyaseti dizayn yetkisi sadece milletin elindedir" dedi.
İzmit Antikkapı Restoran’da yapılan AK Parti Kocaeli İl 8. İstişare Kurulu Toplantısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli AK Parti milletvekilleri ve parti temsilcileri katıldı.
Bakan Fikri Işık istişare toplantısında yaptığı konuşmasında, "İstişare toplantıları bizde gelenek haline geldi. AK Parti bir partinin devamı olarak kurulmadı. Gezi olaylarında partimize ve hükumete yapılmak istenen dış müdahaleye birliğimizi güçlendirerek büyük tepki verdik. Son süreçte de parti tabanımız ve milletimizin verdiği tepki ile AK Parti artık kurumsallaşmıştır. Bizim içimizde art niyet yok. Dün Tekirdağ’da İzmit Körfezi’ni örnek verdim. 10 yıl önce İzmit Körfezi’nin yanından geçemiyorduk. Şimdi orada yüzme yarışları bile yapılıyor. Önümüzde yapacak daha çok işimiz var. Teşkilatta aktif görevi olsun olmasın ’ben de varım’ diyen her bir arkadaşımıza gönlümüzde var olan yer sonuna kadar açık. İnanıyorum ki bu son sürece vereceğimiz en anlamlı cevap 30 Mart akşamı olacaktır. Siyaseti dizayn yetkisi sadece milletin elindedir" dedi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde içinde mühimmat olduğu gerekçesiyle durdurulan TIR hakkında konuşan Işık, "İçinde ne olduğunu ben de bilmiyorum. Bazı olaylar her şeyin herkesin önünde tartışılmaz. Bizim devlet geleneğimizde de bu vardır. Açıklanan resmi açıklamalara itibar etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.
Toplantının ikinci kısmı ise basına kapalı olarak devam etti.
(İHA)