BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,78
ALTIN 2.490,48
HABER /  DÜNYA

3 vekile daha tahliye

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ın tahliy...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ın tahliyelerine karar verildi.
Anayasa Mahkemesi’nin, "KCK" tutuklusu 2 vekil hakkında ‘Tutukluluğun makul süreyi aştığı’ ve ‘Seçilme hakkının ihlal edildiği’ kararını vermesinin ardından, tutuklu vekillerin avukatlarının yaptığı başvuru üzerine toplanan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dün BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın tahliyesine karar vermişti. Dün verilen bu karar üzerine KCK tutuklusu olarak cezaevinde bulunan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ın avukatları da başvuru yaptı. Avukatların başvurularını değerlendiren mahkeme heyeti bugün toplanarak BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ın tahliye edilmelerine karar verdi.
(İHA)