BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  SPOR

Arda duyarsa kavga çıkar

Eski gol kralı Tanju Çolak Arda hakkında öyle şeyler söyledi ki. Arda Turan'ı çok kızdıracak laflar bunlar.

Abone ol

Tanju Çolak, " Arda, hangi maçı kazandırdı, kaç gol attı ki yıldız futbolcu olsun" dedi.

Eski milli futbolcu ve Avrupa Gol Kralı ünvanlı Tanju Çolak, Türkiye'de her geçen gün yetenekli futbolcu sayısının azaldığını söyleyerek, "Arda, kötünün iyisi bir futbolcu. Arda, hangi maçı kazandırdı, kaç gol attı ki yıldız futbolcu olsun" dedi. Çolak, Adana ziyaretinde yaptığı açıklamada Türkiye'de yetenekli futbolcu sayısının her geçen gün azaldığının bir gerçek olduğunu, yetekenli futbolcu potansiyelinin düştüğünü bunu kabul etmek gerektiğini belirtti.

HİÇ KAFA TOPUNA ÇIKTI MI?

Çolak, Türk futbolcuları arasında yıldız diye sayabileceği bir futbolcunun olmadığını, son günlerde yıldız diye adlandırılan Galatasaraylı Arda'nın da yıldız bir futbolcu olmadığını ileri sürdü. Çolak, futbolculara çok çabuk yıldız damgası vurulduğunu, Arda'nın Türkiye'de kötünün iyisi olduğunu savunarak, "Arda hangi maçı kazandırdı ? Kaç gol attı? Hiç kaç kafa topuna çıktı mı ? Hiç top kazandı mı ki yıldız olsun ? Arda, Türkiye şartlarında kötünün iyisi olur ancak" diye konuştu.

ÇABUK YORULUYOR

Arda'nın ayağında çok iyi top sakladığına dikkat çeken eski milli futbolcu, şunları kaydetti: "Arda, çok iyi çalım atıp, oyunu çok iyi dinlendiriyor. Ama Arda hiç dikine gitmiyor. Sürekli yanlamasına gidiyor. Arda'nın direkt kaleye doğru çalım atarak gittiğini ben hiç görmedim"

Tanju Çolak, Arda'nın fiziki yapısının da futbol oynamaya çok elverişli olmadığını anlatarak, "Arda'nın kalça ayak kısmının çok kısa olmasından dolayı sürekliliği olmayan bir futbolcu. Maçın 20. dakikasında fiziki yapısından dolayı yoruluyor. Bu da onun için sorun oluşturuyor. Arda devamlılık arzetmiyor" dedi.

HAKAN ŞÜKÜR YILDIZ

Çolak, gerçek yıldız futbolcunun Maradona olduğunu, Maradona'nın sadece Arjantin değil İtalya'nın Napoli takımını tek başına şampiyon yaptığını vurgulayarak, "Bugün Hakan Şükür, Alex ve Hagi gibi futbocular bir yıldızdır. Neden çünkü bu futbolcular ya gol atarak ya da asist yaparak tabelayı değiştiriyor. Bana göre yıldız futbolcuysan ya gol atıp ya da gol attırarak takımının kazanmasını sağlayacaksın. Bu nedenle günümüzde yıldız futbolcu yok" şeklinde konuştu.