BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan as kadroyu sahaya sürdü

Kabine revizyonunun yankıları sürüyor. Flaş isimlerin bakan olmasına Saadet lideri Kurtulmuş'tan ilginç yorum geldi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle ilgili olarak, ''Bu AKP'nin çıkarabileceği en son as kadroydu. Hükümet için maçın kritik dönemine girilmiştir'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin ''Halkla İlişkiler Bölge Başkanları Toplantısı'' öncesinde yaptığı açıklamada, Mardin'deki silahlı saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Olayla ilgili ''Uzun uzun düşünülmesi ve bunun ötesinde acilen tedbir alınması gerektiğini'' ifade eden Kurtulmuş, öncelikli olarak töreyle ilgili suçların cezalarının ağırlaştırılmasını istedi. Kurtulmuş, ''Bu olay idam cezasının gözden geçirilmesini gündeme getirmelidir'' dedi.

Koruculuk sisteminin de ele alınmasını isteyen Kurtulmuş, devletin güvenlik gerekçesiyle verdiği silahların kişisel amaçlarla kullanıldığının ortaya çıktığını savundu. Kurtulmuş, masumların canına kastedenlerin manevi değerlerinden söz edilemeyeceğini de kaydederek, ''Türkiye'nin bu vesile ile bir kez daha maneviyat eğitimini ciddiye alması gerekir'' diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, partisinin 29 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranına da değinerek, oy verenlerin yüzde 70'inin tercihlerini ilk kez bir milli görüş partisinden yana kullanan seçmenler olduğunu söyledi. Bunun Saadet Partisi'nin çekim gücünün en güzel göstergesi olarak değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, çalışmalarını bu kapsamda geliştirerek sürdüreceklerini anlattı.

Teşkilat, Halkla İlişkiler, Tanıtım ve İletişim ile Türkiye'nin sorunlarına yönelik toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içinde proje üretme alanlarında çalışmalar yapacaklarını bildiren Kurtulmuş, ''Yaz sonu gibi Saadet Partisi Türkiye'de iktidarı devralmaya hazır bir parti olarak gündeme gelecektir'' diye konuştu.

Kurtulmuş, gazetecilerin ''Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe'' ilişkin sorularını da yanıtladı.

Yeni kabineye başarılar dileyen Kurtulmuş, iktidarda kim olursa olsun ''Doğruya doğru, yanlışa yanlış'' diyen bir anlayışta olduklarını ve bu anlayışı yeni dönemde de sürdüreceklerini belirtti.

Yeni Bakanlar Kurulu'nda ''Milli görüşün etkili olduğu'' yönünde yorumlar yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, kendilerinin de bu görüşe katıldığını ifade etti.

Futbol maçlarında teknik direktörlerin maçın kritik anlarında as kadrolarını devreye soktuklarını anlatan Kurtulmuş, ''Bu AKP'nin çıkarabileceği en son as kadroydu. Hükümet için maçın kritik dönemine girilmiştir'' dedi.

Kendileri için kimlerin bakan olduğunun değil, uygulanan programların önemli olduğunu bildiren Kurtulmuş, başta ekonomi, dış politika, AB ile ilişkiler ve anayasa değişikliği konuları olmak üzere hükümet icraatlarını yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.