BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ekmeğini solucandan çıkarıyor

Türk insanı yeter ki istesin. Asgari ücrete talim etmek istemeyenler, ekmeğini topraktan çıkarmasını biliyor.

Abone ol

Konya'nın Seydişehir ilçesinde araziden topladığı solucanları olta balıkçılarına satan Ali Özdemir, günde 30-40 TL kazanıyor.

Seydişehir'de özel bir şirkette asgari ücretle çalışan Ali Özdemir, bölgedeki göl ve ırmaklarda balık tutarken, oltaya yem olması amacıyla toprağı kazarak solucan topladığını belirtti.

Bir süre sonra birlikte balık tuttuğu arkadaşlarından yoğun talep gelmesi üzerine bu işin ticaretini yapmaya başladığını anlatan Özdemir, artık bu işin kendisi için ikinci bir meslek haline geldiğini söyledi.

GÜNLÜK 40 TL

100 solucanı 10 liradan sattığını ifade eden Özdemir, kısa süre önce Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir ilçesindeki olta balıkçılarından da talep almaya başladığını ifade itti.

5 BİN SOLUCAN SİPARİŞİ ALDI

Beyşehir ilçesinden 5 bin solucan siparişi aldığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

''Önce bu solucanları tek başıma topluyordum, ancak siparişlerin artması üzerine çocuklarım da bana yardımcı olmaya başladı. Özellikle Beldibi ve İçerikışla mevkilerinden topladığım, balık oltalarında kullanılabilecek özellikteki solucanları evimin bahçesinde depoluyorum. Buraya gelen müşterilere de 100 tanesini 10 liradan satıyorum.''

Bu solucanlara talebin her geçen gün arttığını ve solucan bulmakta zorlanmaya başladığını anlatan Özdemir, ''insanlarımızın solucan bulmaya zamanı olmuyor, hazır solucan olunca da parasını verip temin ediyorlar'' dedi.

Bu durumun kendisine ek gelir kapısı açtığını ifade eden Özdemir, ''Günün 24 saati solucan satışı yapıyorum. Günde ortalama 30-40 TL'lik satış gerçekleştiriyorum. Solucan satarak asgari ücretin yaklaşık 2 katını kazanıyorum'' diye konuştu.