BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  SPOR

Arda 5in sırrını açıkladı

Golünü attı yedek kulübesine koştu! O sırada elini 5 işareti yaparak havaya kaldırdı. 5'in sırrını Arda anlattı...

Abone ol

Yağmur altında yenik düştüğü karşılaşmayı 2-1'lik zaferle noktalayan Ay Yıldızlılar, Avrupa'nın dilinde. Herkes maçın kahramanı Arda Turan'ı konuşuyor. Merak edilen şey ise Arda'nın attığı golün hemen ardından yaptığı el hareketinin sırrı oldu. Arda, hareketin sırrını ve neden yedek kulübesini gösterdiğini açıkladı.

Euro 2008'e Portekiz yenilgisiyle başlayan, ikinci maçında ev sahibi İsviçre'yi geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup ederek çeyrek final yolunda 'dev' adım atan Ay-Yıldızlı futbolcularımız, hedefe kilitlendi. Saint Jakob Park Stadı'nın çamur deryasına dönen zemininde uzatma dakikalarında attığı golle Türkiye'yi sokağa döken Arda Turan, tüm Türkiye'nin başarıya kilitlenmesi halinde şampiyonadaki yolumuzun uzun olacağını söyledi. Umutlarımızı yeşerten gol sonrası eliyle '5' işareti yaparak yedek kulübesine koşmasının nedenini anlattı.

Golü Emre Belözoğlu'na hediye etti
Arda, attığı golü sakatlığından dolayı yedek kulübesinde oturan Emre Belözoğlu'na hediye ettiğini kaydetti. Yıldız futbolcu, "Emre ağabey 5 numaralı forma giyiyor. Ben de golü atınca elimle beş beş yaparak yedek kulübesindeki Emre ağabeye koştum." dedi.

Emre'nin oynayamadığı için çok üzgün olduğunu ifade eden Arda, "Benim Emre ağabeyle çok farklı bir diyaloğum var. Kendisini hem bir futbolcu hem de insan olarak çok seviyorum. İsviçre maçında oynamayı çok istiyordu. Ancak sakatlığı yüzünden forma giyemedi. Bu yüzden maçtan önce çok üzgündü. Son dakikada golü atınca elimle onun forma numarası olan beş işaretini yaparak ona koştum." açıklamasını yaptı.