BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,25
ALTIN 2.447,63
HABER /  GÜNCEL

Cemaat hırsızına suç üstü!

Gülen'e yakınlığıyla bilinen bazı yurtlara girerek hırsızlık yapan ve adı "cemaat hırsızına" çıkan zanlı yakalandı..!

Abone ol

Özellikle Güvender'e bağlı dersaneler ile yurtlara öğrenci ya da görevli gibi girip hırsızlık yapan A.Ö. (Abdurahman Özdemir-30), İzmir'de yakalandı. Poliste 25 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulanan A.Ö.'nün, çaldığı paralarla yabancı uyruklu kadınlarla alem yaptığı belirlendi. 

Cemaat hırsızı Bornova'nın Mevlana Mahallesi'ndeki Mustafa Tomak Erkek Öğrenci Yurdu'nda yakalandı. İstanbul, Ankara, Ordu, Erzurum ve Bursa gibi illerdeki yurt ve dershanelerden para, kredi kartı, cep telefonu ve dizüstü bilgiasayar çalan 30 yaşındaki A.Ö., sabah 06:30 sıralarında yurda geldi.

Öğrencilerin okul telaşı yaşadığı saati seçen A.Ö., memleketinden dönen bir öğrenci için kapının açılmasını fırsat bilerek kimseye sormadan yurda girdi. Öğrenci yakınlarından oluşan bir grup ile yurtta toplantı yapacaklarını, gerekli izinleri aldıklarını, kendilerine bir oda verilmesini istedi.

Misafir odasına yerleştirilen zanlı, bir süre sonra odaları gezerek çalacak eşya aramaya başladı. Güvenlik kameralarından zanlının şüpheli hareketlerini izleyen yetkililer, polisten yardım istedi. Yurt çalışanları, zanlıyı, polis ekipleri yurda gelinceye kadar oyaladı. Gözaltına alınan A.Ö., Işıkkent Polis Karakolu'na götürüldü.