BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Tek kelimeyle rezalet

İsviçre maçı bitti komedi yeni başladı. Herkes ekran başında futbol uzmanlarının çuvallamasına tanıklık etti.

Abone ol

İsviçre-Türkiye maçı bitmiş Çek Cumhuriyeti ile oynanacak maçın statüsünü bilen yok. İşin özeti . Görünen o ki spor yazarları Euro 2008'e hazırlanmamış.

Milyonlarca insan ekran başında uzman yorumcuların komik hallerini izledi.. Statüyü öğrenmek için kanal kanal dolaşan futbolseverlerin başı döndü. Her kafadan bir ses çıktı. 

Meğer Erzik bile statüyü bilmiyormuş. Trajikomik tabloyu Sabah yazarı Yüksel Aytuğ köşesinde ele aldı. Futbolla yatıp futbolla kalkan ünlü yorumcuların cehaleti 'pes' dedirtti.

-(...)Kimi "UEFA puanlarına göre Çekler bizim üstümüzde. Berabere kalırsak, onlar tur atlar" diyor. Kimi "Maç uzar ve penaltılara gider" diye tutturuyor.

Bazısı kulaktan dolma bilgilerle, "Maç uzamaz, direkt penaltı atışları uygulanır ama tam emin değilim. Bu görüşüme şimdilik şerh koyuyorum" diye sayıklıyor.

Yayıncı kuruluş atv'de "kesin haberi duymak" ancak saatler 01.15'i gösterdiğinde mümkün olabiliyor. (Spiker Ali Şahin Santra'da duyurdu) Saatler 02.00'yi gösterdiğinde Show TV'de hâlâ maçın uzatmalara gideceği söyleniyordu.

Maçın bitiminde atv'nin Milli Takımlar Basın Direktörü Zeki Çöl'e dayandırarak verdiği haberde "2006 Dünya ve 2008 Avrupa şampiyonalarında aldığı sonuçlar ve fairplay puanlarının hesaplanması sonucu Çekler'in bizim üstümüzde olduğu ve maçtan mutlaka galip gelmemiz gerektiği, aksi halde Çekler'in tur atlayacağı" duyuruluyordu.

En acıklı olanı ise Kazım Kanat'ın yıllarca UEFA'nın yönetim kademesinde görev alan Şenes Erzik'i arayıp, statüyü sorması ve bunun karşılığında Erzik'ten, "Vallahi sen biliyorsan bana söyle. Şu UEFA kitabına bir bakabilir misin lütfen?" yanıtını almasıydı. (Kazım Ağabey canlı yayında anlattı) Bunun adı tek kelime ile "rezalet" tir.