BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Iraklı heyet hayran kaldı

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Irak'lı heyeti kendine hayran bıraktı. Bakanlık Meram'ı model ilan etti.

Abone ol

Irak Hükümeti, Bağdat, Musul ve Basra başta olmak üzere büyük illerde kurulması planlanan 15 üniversite hastanesi için Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ni model seçti.

Irak Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanlığı tarafından görevlendirilen Musul Üniversitesi Hastane Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Zennun Beyatlı, Konya’ya gelerek Meram Tıp Fakültesi’ndeki incelemelerine başladı. İlk izlenimlerinin olumlu olduğunu belirten Doç. Dr. Beyatlı, “Amacımız Meram Tıp modelini Irak’ta da uygulayarak Türkiye’deki teknoloji ve bilgi birikimini ülkemize taşımak.” dedi.

İRAN, YETERLİ GÖRÜLMEDİ
Irak’ta 20 tıp fakültesi bulunmasına rağmen henüz üniversite hastanesi kurulamadığını belirten Beyatlı, “Bakanlığımız bu alandaki eksikliği gidermek için çalışma başlattı. İlk olarak İran’daki bazı üniversite hastanelerinde inceleme yaptık. Ancak buradaki hastanelerin yeterli teknoloji ile bilgi birikimine sahip olmadığı yönünde görüş birliğine vardık. Türkiye’deki birkaç üniversite hastanesi ile yazışma yaptık. Bakanlığımız en uygun modelin Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi olduğuna karar verdi. İncelemelerimize hemen yerinde başladık.” dedi.

‘MERAM TIP İYİ BİR MODEL OLACAK’
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki idari yapılanmanın yanı sıra otomasyon sistemi, bilgi-işlem merkezi, kalite yönetimi, döner sermaye saymanlığı, dijital arşiv ve dökümantasyon, ilaç ve malzeme depoları ile merkezi oksijen ve kan taşıma sistemlerini incelediğini belirten Doç. Dr. Beyatlı, “İlk izlenimlerimiz oldukça olumlu. Raporlarımızı da bu yönde hazırlayacağız. Buradaki teknoloji ve bilgi birikimi oldukça üst düzeyde. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bizim için iyi bir model olacağına inanıyoruz. Gerek Türkiye’nin gerekse Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tecrübelerinden faydalanarak bu teknolojiyi daha ileri seviyelere çıkarmayı amaçlıyoruz. Konya’daki incelemeleriz 6 ay daha sürecek.” dedi.