BIST 10.338
DOLAR 32,21
EURO 34,77
ALTIN 2.459,84
HABER /  GÜNCEL

Arafat, DEV GENÇ'e silah yollamış!

İnternethaber tarihin kapalı sayfalarından birisini daha araladı. Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat, Dev-Genç örgütü ile Deniz Gezmiş grubuna silah gönderdiği ortaya

Abone ol

İnternet Haber tarihin kapalı sayfalarından birini daha araladı. Filistin lideri Yaser Arafat, DEV-GENÇ örgütü ve Deniz Gezmiş grubu ile işbirliği yaptığı gibi, savunma için silahlar gönderdiği ortaya çıktı.

DEV-Genç’in Eski Genel Başkanı Atilla Sarp, 30 yıllık sırrı ilk kez İNTERNET HABAR' e açıkladı. Sarp, Deniz Gezmiş’in yakalattığı silah, Arafat’ın gönderdiği silah olduğunu açıkladı.

30 yıllık sır günışığına çıktı

İnternet Haber'e 30 yıllık sırrı Arafat’ın ölmesi ile ilk kez açıklayan DEV-GENÇ’in eski Genel Başkanı ve şimdiki Milli Mutabakat Koordinatörü Atilla Sarp, Arafat’ın aynı zamanda Atatürk hayranı olduğunu, silahları savunma amaçlı gönderdiğini belirterek, Deniz Gezmiş’in Gemerek’te çatışmada yakalattığı AKABE marka makineli tüfeğin Arafat’ın gönderdiği silah olduğunu söyledi.

Filistin El-Fetih örgütü yöneticileri tarafından DEV-GENÇ’lilere kart verilerek oradaki kamplara girme kolaylığı sağlandığını belirten Sarp, Filistin Direnişin de DEV-GENÇ’in önemli destekleri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Deniz Gezmiş'e haber gönderdi

"Bizim bilgimiz dahilinde emperyalizme karşı direnen Filistin’e destek amaçlı gençler göndermeyi planladık ancak bu girişimlerimiz Demirel hükümeti zamanın da sekteye uğradı. Türk devrimcileri ile El- Fetih örgütünün ruh birliği vardı.Arafat, gönderdiği silahları hediye ve savunma çamlı göndermişti. Hatta Deniz’e de haber göndererek, bu silahlarla cana kıyılmamasına özen gösterilmesini ve sadece savunma da kullanmasını istemişti."

"Arafat Atatürk hayranıydı!

Arafat'ın Atatürk hayranı olduğunu belirten Av. Atilla Sarp, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Aynı Şekilde Sinan Cemgil’e de Nurhak dağlarında iken göndermişti.Yaser Arafat Atatürk hayranı olduğu için bizim devrimci gençler Arafat’ın bilgisi dahilinde Filistin de ‘ Mustafa Kemal’ kod adı ile dolaşmasına rastlamak mümkündü.Yaser Arafat bizim gençliğimizin Bayrak isimlerinden birisidir. Bunun için biz bir ağabeyimizi yitirdik"