BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,42
HABER /  GÜNCEL

Ayeri'den medya manzaraları

Akşam'ın tecrübeli TV yazarı Burhan Ayeri'den en son medya haberleri. İşte Medya dünyasındaki en ufak titretişmi okurlarına yansıtan usta yazardan çarpıcı gelişmeler:

Abone ol

Akşam Gazetesi'nin tecrübeli TV yazarı Burhan Ayeri, medya dünyasından en taze ve en sıcak gelişmeleri okurlarıyla paylaştı. İşte Ayeri'nin "Hep o kafa" diye başladığı yazısından çarpıcı gelişmeler:

Çok güzel işler yaparız ama tam son anda, bir dakikadan tasarruf edeceğiz diye işe limon sıkarız. Alaturka'nın performans ve eleme gecesinde de bunu yaşadık. Herşey mükemmeldi. THM'nin efsane isimlerinden Zehra Bilir 'Misafir jüri üyesi' olarak çağrılmıştı.

Son yılların popüler müzik alanında, Sezen Aksu'dan daha başarılı ismi Şehrazat aynı sıralarda oturuyordu. Turhan Taşan, Sami Derintuna ve Atıf Başbuğ'un besteleri ikinci tura yükseldi. Esas güzellik Ahmet Özhan'ın, bir Şehrazat şarkısı olan 'Hata büyük hata'yı - Bundan böyle nerde görürsen gör tanıma - okumaya başlamasıyla ortaya çıktı. Ferda Anıl Yarkın'la tanıdığımız parça ancak bu kadar güzel icra edilirdi. Tam Türk Sanat Müziği formatıyla okundu. Yer gök önledi.

Programın finalinde yine bir Şehrazat bestesi olan 'Gözümün önünden gitmiyorsun sen' - Ateşli barut yan yana durmaz- söylenmeye başlandı, yayın cart diye kesildi. AB'yle ilgili program '9. Senfoni'yi bir dakika sonra yayına soksanız ne olurdu? Bu kadar güzel giden olayı, katletmek kimin fikri? İşte bu soruları sorabiliyorsak TRT'de hala bazı kafaların değişmediğini anlıyorsunuz. Yine başa dönüp Şehrazat'a gelmek istiyoruz. Müzik ve söz uyumunu bu kadar başarıyla sağlayan çok az besteci tanıyoruz. O da bunların başında geliyor. Seneye yapılacak Alaturka'da onun imzasını taşıyan en az bir eseri görmek istiyoruz....

* * *

Meriç Köyatası, SKY TÜRK'e ısınmağa başladı. Önce AK Merkez'in ünlü lokantası Paper Moon'da bir tabağına 90 dolar - 135 milyon lira- yazılan adını bile ezberleyemediğimiz özel mantarlı, spagetti haberi verildi. Ardından İspanya'ya 4 günlük turun maliyetinin 99 dolara geldiği yayınlandı. Tam bu noktada Köyatası devreye girdi ve 'Ben size öyle bir mantarlı makarna yapacağım ki üç milyona mal olacak. Ayrıca parmaklarınızı yiyeceksiniz'i yapıştırdı. Haydi Köyatası, bir elimizde kağıt -kalem, öbüründe çatal-kaşık bekliyoruz!

* * *

CNN TÜRK'ün Cosmopolis'inde de, 'Güzelleşme uğruna paralar sokağa nasıl atılır'ı izledik. Üzüm çekirdeğinden yapılmış 'Doğal yutturmacılar'ın 80 milyondan 200 milyona kadar satıldığı yerlere gidildi. Bir dönemine 1500 dolar ödenen 'Gençleşme egzersizleri'nin reklamı yapıldı. Anladık, entel kanalsınız ama bu kadarı da fazla. Millet, yoksulluktan Uğur Dündar'ın kapattırdığı imalathanelerin ürettiği bayram şekerini bile bulamıyor. ...

* * *

Ünlüler Çiftliği'nde birinciliği Toprak Sergen kazandı. Bu genç yetenek, kendi deyimiyle bu sonuca 'Kalitesi ile ulaştı'. Seray Sever, üçüncü yarışmanın yakında başlayacağını açıklarken, en çok Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'a teklifi merak ediyoruz. Medyapım yine renkli isimler bulacaktır. Sonuçta TEMA Vakfı'na parasal katkı sağlanacağına göre, bu olayı desteklemek görevimiz.

Yazı: Burhan Ayeri
Kaynak: www.aksam.com.tr