BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  SPOR

Appiaha ne oldu böyle

Appiah'a bir haller oldu. Ligde 9 hafta geride kaldı. Bir maç dışında esamesi okunmadı.

Abone ol

0Fenerbahçe gardı düşmüş boksör gibi. Bunda en büyük etken orta sahanın rakibe basmaması. Pres yapan rakibi kovalayan futbolcu yok. Bu mevkinin en önemli iki futbolcusu Mehmet Aurelio ve Stephan Appiah, havluyu atmış vaziyette. Aurelio'nun yoğun maç trafiği bahane olarak kabul edilebilir. Ama ya Appiah'a ne demeli? Geçtiğimiz sezon takımın sigortasıydı. Attığı goller yaptığı savunma ve asistler ile camianın beğendiği futbolcuların başında geliyordu.

Bu sezon ise dökülüyor. Ne hücumda var ne savunmada. Bırakın da gideyim havasında. Topsuz oyunda hiç yok. Biri iki etkisiz şut dışında hücuma da katkısı yok. Takımın umutsuz futbolu ona da bulaşmış. Son dakika kaçan lig şampiyonluğu ve D. Kiev hüsranı ile Avrupa şampiyonlar ligine girememe Appiah için sonun başlangıcı olmuş. Avrupa vitrininde boy gösterme fırsatı kaçınca planları alt üst oldu.

Geride kalan 9 maçın altısında oynadı. Daha ilk maçta 31. dakikada kırmızı kart gördü. O karşılaşmayı da saymazsak ilk dört haftada oynamadı. Kalan 5 maçta bir tek Antalyaspor'a karşı  iyi oynadı. Onun haricinde iki maç vasat diğer iki maç ta vasatın altında bir performans gösterdi.

Ancak bu futbolcu gitmek gibi bir niyetinin olmadığını defalarca söyledi. Hatta Dünya Kupası finallerinden sonra tatile bile çıkmadan Fenerbahçe kampına katılmıştı. Peki ama bu futbol neyi nesi oluyor? 2006 Almanya serüveni onun için dönüm noktası oldu. İniş buradan başladı. Fena sayılmayacak bir performans ta göstermişti aslında. Sonrası ise malum. Bir türlü kendine gelemedi Fenerbahçe'de...

9 haftadır kayıp bir futbolcu için hiçbir önlem alınmadı. Taraftar tribünden seyrediyor. Yönetim ve teknik direktör seyirciler gibi kendi mevkilerinden seyrediyor. Bu futbolcunun derdi nedir kimse oturup konuşmuyor. Anelka gibi takıma küsüp gitmek kendini göndertmek istiyorsa, bunu açıkca söylemeli. Takımı sabote edercesine bir futbol oynamaya ve camiayı üzmeye hakkı yok.

Yazı: Oktay Sağlam