BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  POLİTİKA

Ralston Öcalana arabulucu

Joseph Ralston Barzani ile görüştü. Daha sonra Edip Başer'i aradı ve şunları söyledi:

Abone ol

ABD'nin terör örgütü PKK ile mücadele için atadığı temsilci Joseph Ralston'un faaliyetleri ve beyanatları bazı çevrelerce kuşku uyandırdı. Ralston'un K. Irak temasları ve muhatabı Başer'e söyledikleri Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye göre bir planın parçası. başlıklı yazısından Çekirge, bu planın da İmralı'da yatan örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'a af çıkarılması olduğunu yazdı. Koordinatörün nabız yoklayan ifadelerine dikkat çeken Çekirge, Başer ile Ralston arasındaki diyalogları şöyle özetledi:

"ABD’nin terörle mücadele özel temsilcisi Ralston kısa bir süre önce Edip Başer’i arıyor: - Sayın Başer birkaç gün sonra Irak’a geçeceğim, orada Barzani ile de görüşeceğim. Söyleyeceğiniz bir şey var mı?

Edip Paşa, Ralston’a samimi bir üslupla şöyle diyor:

- Size söyleyeceğim şudur. Biz bu insanları 30 yıldır tanırız. Değişmezler. Ne söylerseniz söyleyin o yine bazı taleplerde bulunacaktır. Örneğin af gibi...

SAYIN BAŞER BİLGİNİZ OLSUN

Ralston yumuşak bir karşılık veriyor:

- Ben yine de görüşmek istiyorum. Ne diyeceğini merak ediyorum.

Bu konuşmanın üzerinden birkaç gün geçiyor. Ve Ralston tekrar Edip Paşa’yı arıyor:

- Sayın Başer, Barzani ile görüştüm. Söylediklerinizden farklı değil. Bana bazı talepleri oldu. Hatta bir af sürecinden bahsetti ki, buna İmralı’dakinin de dahil edilebileceğini söyledi. Ben de kendisine buraya pazarlık yapmaya gelmediğimi söyledim. Pazarlık için değil sorunun çözümü için devrede olduğumu anlattım. Bilginiz olsun..."