BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Antalyada mucize kurtuluş

Antalya'da, kalplerinden bıçaklanan iki kişi inanılmazı başardı ve hayata tutundu. İşte iki kişinin mucize kurtuluşu;

Abone ol Antalya’nın Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinde, kalplerinden bıçaklanan 2 kişi, zamanında yapılan cerrahi müdahale sonucu kurtarıldı.

Alanya’da 27 Ağustos’ta karıştığı bir kavgada bıçaklanarak kalbin sağ karıncık kısmından yaralanan 38 yaşındaki İbrahim Gülaydın ve Gündoğmuş’ta 11 Eylül’de 3 kişinin saldırısına uğrayarak kalbinden bıçaklanan 25 yaşındaki Abdullah Çevik, kalpleri durmuş olarak hastaneye götürüldü. Alanya'da özel bir hastanedeki Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oktay Arslaner tarafından yapılan ameliyatla kurtarılan İbrahim Gülaydın ve Abdullah Çevik taburcu edildi. İbrahim Gülaydın, ameliyatı yapan Uzman Dr. Arslaner’e teşekkür ederek, “Bıçaklandığım gün ambulans olay yerine çabuk geldi. Kısa sürede ameliyata alındım. Zamanında müdahale hayatımı kurtardı” dedi. Abdullah Çevik ise “Uzman Dr. Arslaner’e can borcum var. Hayatımı ona borçluyum” dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Arslaner, kalbinden bıçaklananların tamamına yakınının erken müdahale edilmediği takdirde hayatını kaybettiğini söyledi. Dr. Arslaner, “Bıçağın geldiği nokta tamir edildi ve hastalarımız kısa sürede sağlığına kavuştu. Bu ameliyatlarda erken müdahale edilmediği takdirde hastaların hemen hemen tamamına yakını kaybedilir. Geç müdahale edilip kurtarılan hastalarda ise beyinde, böbrekte ve birçok organda kalıcı hasar meydana gelir. Hastayı ilk gören hekim arkadaşlarımın katkıları, erken tanımaları, bize erken haber vermeleri ve bizim hızlı müdahale etmemiz sonucu hastalarımız şu anda hayatlarına devam etmektedir” diye konuştu.