BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Horozun ötmüyor dedi, öldü!

Evine aldığı adama "horozun ötmüyor" deyince sonu oldu.

Abone ol

Samsun’da, erkeklerle para karşılığı ilişkiye giren Gürcistan uyruklu 50 yaşındaki Ayşe Yalçın'ı 20 yerinden bıçaklayarak öldüren ve ardından evini ateşe veren 35 yaşındaki Adem Anlı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Anlı savunmasında, ‘Cinsel ilişkiye girmek için evine gittik. Alkol aldık. Eliyle beni tahrik etmeye çalıştı. Ben etkilenmeyince, ‘senin horoz ötmüyor. Sen hadımsın’ dedi. Bunun üzerine kendimi kaybettim” diye ifade verdi. Mahkeme sanığın akli dengesinin araştırılması için duruşmayı erteledi.

Ulugazi Mahallesi Karaoğlanoğlu Sokak’ta geçen 30 Mart akşamı meydana gelen olayda, Gürcistan uyruklu Ayşe Yalçın’ın tek başına kaldığı evden duman çıktığını gören vatandaşlar itfaiye ve polise haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler yangını kısa sürede söndürürken, Yalçın içeride yüzüstü yatar halde ölü olarak buldu. Gürcü kadının Dumandan zehirlenerek öldüğü sanıldı. Ancak, nöbetçi savcının olay yerine gelmesiyle korkunç olay ortaya çıktı. Yapılan incelemede, Yalçın’ın vücudun da 20 bıçak darbesi tespit edildi. Cinayet Bürosu dedektifleri yaptıkları araştırmada, Ayşe Yalçın’ın bir dükkana satılan cep telefonuna ulaştı. Cep telefonunu satan kişinin dükkana bıraktığı nüfus cüzdanı fotokopisinden, zanlının Adem Anlı olduğu saptandı.

‘AKLİ DENGEM BOZUK’

2 ay süren çalışmanın ardından Adem Anlı İstanbul’da yakalandı. Samsun’a getirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Anlı, bugün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, akıl sağlığının yerinde olmadığını ileri sürerek ifadesinde şunları söyledi:

“Olay akşamı Ayşe Yalçın ile parkta buluşup, cinsel ilişkiye girmek için anlaştık ve onun evine gittik. Birlikte bir süre alkol aldık. Daha sonra sevişmeye başladık. Eliyle beni tahrik etmeye çalıştı. Ama ben etkilenmeyince, ‘Senin horoz ötmüyor. Sen hadımsın’ diye konuşup güldü. Bunun üzerine kendimi kaybedip, sehpanın üzerinde duran bıçağı alarak ona vurdum. Kaç kez vurdum bilmiyorum. Telefonunu alıp evi ateşe verdim ve çıktım. Aynı akşam telefonu satarak İstanbul’a gittim. Benim akli dengem bozuktur. Bu yüzden askerlik bile yapmadım. Askerlik şubesinden bu raporu isteyebilirsiniz.” Mahkeme, sanığın akli dengesinin araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.