BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  GÜNCEL

Polis darp etti iddiası

Erzurum'da elektrik dağıtım çalışanı 2 teknisyen ve bir şoför, tartıştıkları trafik polisleribce darp edildiğini ileri sürdü.

Abone ol

Erzurum'da, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş çalışanı 3 kişinin polis tarafından darbedildiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş Erzurum İl Müdürlüğünde görevli şoför Osman Kaya ile teknisyenler Muammer Aytekin ve Yavuz Mağ, bir elektrik arızasının giderilmesi için 25 FP 783 plakalı kamyonetle il müdürlüğünden hareket etti.

Ardından kamyonet, Gülahmet Caddesi'nde trafik polislerince fren lambaları yanmadığı gerekçesiyle durduruldu. Polislerle, araçtakiler arasında çıkan tartışmada, Kaya, Aytekin ve Mağ polisler tarafından darp edildiklerini iddia etti.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Ziya Özpeker,  göreve giden ekipleriyle trafik polisleri arasında Gülahmet Caddesi'nde tartışma yaşandığını söyledi.

Çalışanların olaya karışan polisler hakkında şikayetçi olacaklarını dile getiren Özpeker, şunları kaydetti:

''Bu hoş bir durum değil. Çalışanlarımızı tedirgin ediyor. Arkadaşlarımız bir arızayı gidermek için gittikleri sırada söz konusu olay yaşanmış. Bizim araçlarımız firmalardan kiralanan araçlardır. İşçilerimiz belli bir ücret karşılığı çalışan insanlardır. Bu tür sıkıntıların yaşanması hoş değil. Bu konuyu Erzurum Valisi Sami Bulut'a da bildirdik. Ayrıca, araçlarımızda bir eksiklik olup olmadığı konusunda da inceleme başlattık.''

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak ise söz konusu araca Trafik Kanunu'nun iki maddesine muhalefetten ceza yazıldığını belirtti.

Darp olayının söz konusu olmadığını dile getiren Çolak, şöyle devam etti:

''Ekibimiz, önünde giden kamyonetin aniden fren yapması ve trafiği tehlikeye düşürmesi üzerine aracı durduruyor. Yapılan kontrollerin ardından, araca ceza kesiliyor. Darp olayı söz konusu değildir. Ekiplerimiz görevlerini yapmıştır. Yasalara uymayan kim varsa biz gereğini yaparız. Söz konusu kişiler için görevli memura muhalefetten işlem başlattık.''