BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL

Ankara'dan kritik hediye uyarısı!

Afyonkarahisar'daki patlama sonrası yaşanan hediye krizi bir dönemin bitmesine sebep oldu...

Abone ol

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlaması sonrasında Vali ile Genelkurmay Başkanı arasında yaşanan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan hediye krizinin ardından, valiliklerde devlet büyüklerine hediye verme dönemi sona erdi.

ANKARA'DAN UYARI GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Eskişehir Valiliği'ne yaptığı ziyarette alışıla gelmiş hediye töreni yapılmaması dikkat çekti. Yaklaşık 20 dakika Vali Kadir Koçdemir ile makamında görüşen Bakan Dinçer, ziyaretin anısına sadece Valilik şeref defterini imzaladı. Devlet büyüklerinin vilayeti ziyareti sırasında hediye verme törenine Ankara'dan yapılan uyarı üzerine son verildiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Osmangazi Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni ve İl Milli Eğitim yetkilileri ile toplantı yapmak üzere Eskişehir'e geldi. AK Partili vekiller ile partililer tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde karşılanan Bakan Dinçer, daha sonra Eskişehir Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Kadir Koçdemir ve mülki erkan tarafından karşılanan Bakan Dinçer, polis mangasını selamlaması sonrasında Valilik makamına geçti. Bakan Dinçer, Vali Koçdemir ve beraberindekilerle birlikte makamda bir süre sohbet etti. Bakan Dinçer, kentin eğitimdeki sorun ve sıkıntıları ile ilgili bilgi aldı.

BAKAN'A HEDİYE VERİLMEDİ

Bu esnada basın mensupları da içeriye alınarak fotoğraf ve görüntü alınmasına izin verildi. Ancak, Bakan Dinçer'e vilayeti ziyareti sırasında Vali Kadir Koçdemir tarafından herhangi bir hediye verilmedi. Bu uygulamanın, Ankara'dan yapılan uyarı üzerine sona erdiği bildirildi.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ HEDİYE TÖRENİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat patlamasıyla ilgili Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nde incelemelerde bulunmuş ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etmişti. Vali Balkanlıoğlu, ziyaret sırasında, Orgeneral Özel'e ziyaretinin anısına Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması Bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşının simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim etmişti. Valilik sitesinden yayınlanan ziyarete ilişkin resimler kamuoyunda büyük tepki almış ve tartışmalara neden olmuştu. TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, devlet büyüklerine vilayeti ziyaret sırasında hediye verilmesi işlemine son verilmesi gerektiğini söylemişti.