BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da işçiyken patron oldu! Bakan ve vekillerden sipariş yağıyor

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Türkiye’nin 'ilk' tavan ve dekorasyon ürünleri ithalatçısı olan ‘Ra-Ge Saray Tavan’ firmasında 2015’te pazarlamacı olan Ahmet Çetin, çalışmalarının sonucunda iş yeri sahibi oldu.

Abone ol

Ankara Keçiören'de bulunan Ra-Ge Saray Tavan’ın Esenyurt'ta 7 katli showroomu bulunuyor. Firma sahibi Ahmet Çetin, “Ben daha önce bu iş yerinin çalışanıydım. Çalışanken kısa bir süre sonra karşılıklı anlaşma ile iş yeri sahibi oldum. 150 metrekarelik bir işyerinde başlayan maceramız, o günden bugüne 2700 metrekarelik bir showroom haline geldi. Bugün 1400’ün üzerinde dekorasyon mağazamız var. Firmamız yaklaşık 81 il bayilik ağına sahip. Bu sistemin içinde müşteri ağımız her geçen gün gelişiyor” dedi.

Çalışan olduğu zamanlarda çok çaba harcadığını ifade eden Çetin, “Ben burada çalışmaya başladığımda pazarlama bölümündeydim. Pazarlama ayağı güçsüzdü. Bunu fark ettim ve güçlendirmeye çalıştım. İnsanda hırs, azim olunca ve yaptığı işi de sevince başarılı olur” ifadelerini kullandı. Televizyonda Osmanlı Dönemine dair dizilerin bulunması nedeniyle insanlarda geçmişe özlem oluştuğunu belirten Ahmet Çetin, bu yüzden tavan süslemesi ve dekorasyonda daha çok Osmanlı’ya ait tasarımların yapıldığını söyledi. Ayrıca Çetin, sloganlarının da ‘Osmanlı’dan günümüze saray tavan’ olduğunu ifade etti.


"İlk müşterimiz Avrupa oldu"
Tasarımlarını müşterilerinin mobilyaları, halıları, perdelerine bakarak özel bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Çetin, “Müşterilerimize ‘gösterin bize evinizin eski halini, biz de size yeni halinde neler yapabiliriz sunalım’ mantığıyla iş yapmaktayız” dedi. Türkiye’de tavan ve dekorasyon ürünleri ithalat ve ihracatında bir numara olduklarını vurgulayan Çetin, “Yurt dışındaki ilk müşterimiz Avrupa oldu. Bunu Bulgaristan, Romanya, Kosova gibi yakın ülkeler takip etti. Zamanla bu yakın Asya’ya yayılmaya da başladı. Özellikle Çeçenistan, Mohaçkale, Dağıstan ülkeleri bizimle alışveriş yaptı. Daha sonra işin içine Afrika katıldı. Fas Casablanca ve Nijerya’ya bile  ihracat yaptık” açıklamasını yaptı.


Katarlı, Somalili, Sudanlı müşteriler
Ankara Gölbaşı ve Akıncılar’da mecliste görevli milletvekili ve bakanların villalarına dekorasyon yaptıklarını belirten Ahmet Çetin, “Özellikle de Türkiye’ye gelip yerleşen üst düzey bürokrat aileler var. Bunların arasında Katarlı, Somalili ve Sudanlı aileler var. Evine kıymet veren, maddi imkanları müsait olan kişilerin yaşam tarzında biz varız” ifadelerini kullandı.


"Dekorasyon sektörü bundan çok faydalandı"
Pandemide işlerinin olumsuz etkilenmediğini belirten firma sahibi Ahmet Çetin “Çünkü evden işe, işten eve gidip gelip evinde duvarlarının rengini bile bilmeyen, dekorasyona önem vermeyen insanlar vardı. Bugün bu insanların çoğu kapalılık sürecinde ‘acaba evimize bir şeyler mi yapsak, duvarları mı yenilesek, restorasyon ve dekorasyon için ne yapabiliriz’ diye düşünmeye başladılar. Pandemide kapalı düğün salonları ile oteller, restorasyon ve tadilat için fırsat buldu. Böylece de bütün dekorasyon sektörü bundan çok faydalandı.” ifadelerini kullandı.


"Bu kişilere en güzel örnek, bizim sektörümüzdür"
Ticarete atılmak ve farklı bir iş yapmak isteyen insanlara seslenen Ahmet Çetin, “Bence bu kişilere en güzel örnek, bizim sektörümüzdür. Çünkü duvar kâğıdı satan, dekorasyon ürünlerini güzel bir showroom ile tanıtıp sunan mağaza sayımızın binde kalması; Türkiye nüfusuna, metrekaresine göre çok komik sayı. İnsanları sektörümüze katılmalarını ısrarla bekliyoruz. Onlara toptan satış, bayilik, altyapı gibi hizmet vermede oldukça donanımlıyız” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Adana iki kadın arasında bıçaklı kavga çıktı! Faslı kadın bıçaklandı
Foto Galeri Adana iki kadın arasında bıçaklı kavga çıktı! Faslı kadın bıçaklandı Galeriye Gözat